Terug naar de blog Terug naar de topic

‘Vallen is niks, blijven liggen geen optie!’ Ondernemingstips x De Nieuwe Natie

Sinds een paar maanden mag ik mezelf meter noemen van De Nieuwe Natie , een project van de Stad Antwerpen dat creatievelingen graag even in de spotlight zet. Van 28 Oktober t.e.m. 31 Maart kan je deze verrassende concepten zelf gaan ontdekken in de Stadsfeestzaal op het 2e verdiep. Een mix van hippe gadgets, gezonde drankjes (én ijsjes, vanaf 1 Februari!) en kleurrijke kinderspulletjes die je naar hartelust kan matchen met een lekkere kop koffie. Kortom: het ideale walhalla om kerstcadeaus te shoppen.

 

Vallen is niks, blijven liggen geen optie!

 

Maar liefst 17 ondernemers die een eigen zaak willen starten, krijgen op deze manier de kans om hun originele concept of producten te tonen aan een groot publiek. Drie daarvan stel ik graag aan jullie voor. El Gusto Loco, Bali Beach Frops en CDKN Official with Friends, die ondertussen ook een pop up shop hebben opgestart in hartje Antwerpen (Hopland 10). Ze droomden, durfden en deden vooral het laatste. En laat dat nu net dé sprong zijn naar het échte werk! Het begin van alles. 

 

Bij CDKN vind je o.a. puur kokosvet en deze schattige baby rompertjes met Hug Dealer op.

Soms ligt je talent zo dichtbij, dat je het over het hoofd ziet.

 

El Gusto Loco: frisse probiotische drankjes die goed zijn voor je body en soul. ‘It’s what’s on the inside that counts’, zeggen ze en ik was meteen verkocht! De verrassende smaken in combinatie met hun enthousiasme zorgt er dan ook voor dat deze alternatieve drankjes direct in de smaak vallen. Benieuwd naar de verschillende Gusto’s? Je kan kiezen tussen tal van shrups: een siroop op basis van appelazijn, fruit en suiker of water Kefirs: een natuurlijke bron van goede bacteriën die je lichaam een gezonde boost geven. Give it a try, I dare you! 

www.elgustoloco.eu

Bali Beach Frops: heeeeerlijke fruitijsjes! Oftewel: fruit op een stokjeDo I need to say more? 100% Belgisch, 8 (voorlopig) smaken en volledig lactose- en glutenvrij. Met tropische ingrediënten als mango- kokos, kers- cacao en appel- gember krijg je de volle 1O minuten toegang tot Bali heaven. En er is meer want tijdens de Winter periode kan je kiezen tussen 4 verfrissende Fizzy Frops: ijsjes in combo met cava of champagne. Almost too good to be true, believe me. Je kan deze online bestellen en afhalen in Edegem of De Nieuwe Natie. Meer info vind je terug op de website.

www.balibeachfrops.be

The time is always right to do what’s right.

 

Toen er werd gevraagd of ik meter wilde worden van dit project twijfelde ik geen seconde. Ondernemen is mijn drive, datgene dat me vooruit brengt in dit leven. Ik zou het voor geen geld willen inruilen. Na tien jaar is het me dan ook gelukt mijn eigen job als ‘Magic Maker’ te creëeren. Onder het motto: ‘Do what you love. Love what you do’, 365 dagen lang. Zonder kader wat het is dat ik precies doe. Gewoon doén.

Maar van je passie je werk maken, hoe begin je hieraan? Deze collab is dan ook het perfecte moment om eens een aantal van mijn tips op een rijtje te zetten.

  1. What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create. Ga er dus de volle 100% voor en maak gebruik van je platform. Of dat nu een website, Twitter profiel of Instagram account is, laat zien wat je kan. Full force! 
  2. Kleine projecten versus big dreams. Investeer in je eigen projecten ook al leveren ze niet meteen iets op. Zij-projecten bereiken misschien niet de grote massa (is dat dan jouw missie?) maar behoren ook tot hét proces. Jouw proces. Het enige wat je hoeft te doen is ze te delen met de buitenwereld want iedere stap vormt een schakel naar het grotere geheel. Ik spreek uit ervaring! (knipoog)
  3. Durf jezelf uit te dagen en blijf trouw aan waar jij voor staat. Trek je waarden en normen door in alles wat je doet. Een netwerk is something powerful. Neem dan ook je verantwoordelijkheid zodra je een groot aantal volgers hebt. En wees dankbaar, zelfs wanneer je maar één iemand wist te inspireren. In de eerste plaats: jijzelf!
  4. Je sociale media kanalen onderhouden daar kruipt tijd in. Net zoals het uitoefenen van je passie! It’s tricky want wanneer je onderneemt, bestaat er niet iets als een 9 to 5 knop. Af en toe een pauze inlassen en voor jezelf blijven zorgen is dan ook een must. Being busy… will never be a trend! 
  5. Commercieel versus je droom volgen. Doe het in de eerste plaats niet voor het geld maar onthou dat je zonder inkomsten nergens komt. En dit: niemand werkt gratis. Never ever! 
  6. Zelf ben ik helemaal into de Dream Big spirit al hoef je het niet altijd zover te gaan zoeken. Soms ligt je talent zo dichtbij dat je het over het hoofd ziet. Zoek uit wat je bezighoudt en breng het op je eigen manier. Alleen zo maak je al snel iets… uniek! 
  7. Luister niet naar de rest. Mensen hebben al snel de neiging om 1000 redenen te bedenken waarom je het beter niet zou doen. Feedback daarentegen kan je voor openstaan. Nadien volg je gewoon je hart. Simple as that! This being said: weet wel dat alles wat je creëert, jouw verantwoordelijkheid is. Ook de tegenslagen. Just learn from it and move on! 
  8. Doorzetten! Doorzetten! Doorzetten. Vallen is niks, blijven liggen geen optie!

Just remember: ‘When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.’

Also: support your locals (first!) aka the dreamers who will change this world for the better! 

Liefs,

x elfi x

Een samenwerking tussen Native Nation, de Stad Antwerpen en de Nieuwe Natie.