Terug naar de blog Terug naar de topic

Pop it up x SWATCH! x The making of!

No one is too old for magic.

SWATCH1

Tekst1

Wat ze zeggen over time flies when you’re having fun is waar. Toen ik een mail kreeg van Swatch Europe, wist ik meteen hoelaat het was. It was time for a brand new challenge en dit keer mocht ik iets ‘creatiefs’ doen met de relaunch van het iconische POP (s)watch. Ik kreeg carte blanche, een blanco blad. Yay, de leukste, maar niet meteen de meest makkelijke opdrachten. Toch werkte het al snel inspirerend want iedere droom, creatie die je maakt is een proces. En waar een weg is, is altijd een begin.

“Every moment matters”, is dan ook de vertaling van een eerste kladversie zeg maar. Waar ideeën samen komen en een beeld gaan vormen. Wanneer ik wat wil uitwerken is het niet zo dat er plots een idee in m’n hoofd popt. De weg naar die telkens nog onbekende bestemming gaat meestal hand in hand met de nodige frustraties, vreugde,… gemende gevoelens. (leest als: chaos)

Kom ik vast te zitten, ga ik wat anders doen. Zo loop ik bijvoorbeeld de keuken in en bak ik er koekjes of ga ik als een gek beginnen kuisen (wérkt echt). Alleen voor dit project wilde ik m’n ei ergens anders in kwijt. Dit keer voor écht want ik verzamelde eieren, vulde deze met verschillende kleuren verf en liet ze nadien los op een leeg canvas. Het resultaat? Een kleurrijk geheel, mooi om naar te kijken. Beetje vuurwerk- achtig en zonder ik het maar al te goed besefte ging ik mee met de wijzers van de klok. Mijn eerste stap in de goede richting.

Vooruit dan maar, op naar creatie twee. Ondertussen kwamen er al meer ideeën tevoorschijn. Soms zie ik ze dan ook echt vliegen. Die kleine, kleurrijke vonkjes die me een groter geheel willen laten zien. “Flashkes”, noem ik ze ook wel eens. “Dream in as many colors as you can. Make them pop stars.”, de achtergrond voor dit design maakte ik met scheerschuim en verf. Thinking outside the box, ik doe niets lievers. Ik daag mezelf (te) graag uit om anders tegen de dingen aan te kijken. Een eigen wondere wereld creëren waar er voldoende tijd is om te doen wat je graag doet.

Als ik kind vond ik het geweldig om verschillende materialen te gaan combineren. Ook hier ging ik aan de slag met scheerschuim en verf. Het resultaat? Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Het is… magie!

 

Afbeelding 1

Tekst2

SWATCH3

Tekst3

Bij de derde foto moet ik geen tekeningetje maken denk ik? (lacht)  “Do what you love. Make hearts pop, especially yours.”– is een verwijzing naar wat ik het liefste doe. Mijn hart volgen, no matter what. En nagels lakken natuurlijk! (knipoog) Ik mocht uit verschillende designs kiezen en koos, naast twee standaard horloges- deze kleurrijke ketting. LOVE IT! Je kan er alle kanten mee uit, wrap ‘m rond je nek of pols- sowieso een winning combo!

Om het nog meer die popart look te geven, maakte ik gebruik van valse nagels (Elegant Touch). Nail art studs van Pronails op m’n handen, voor een finishing touch. De look werd pas helemaal compleet wanneer ik mijn dreamteam partner- in- crime Kristof Decloedt inschakelde. Hij gaf het een arty look en al zeg ik het zelf, het resultaat mag gezien worden. Een eyecatcher van formaat! 

SWATCH4

tekst4

Halleluja, last but not least: my very own pop art. De eerste POP swatches kwamen uit in 1986. Voor mijn laatste creatie maakte ik een verzameling van spulletjes die ik over de jaren heen had verzameld: leftovers van mijn webshop, herinneringen aan een trip naar Parijs, alleen die dingen die voor mij instant happiness uitstralen. “I’m not here to fit in this world. I’m here to make my own.”

Een boodschap om in te kaderen en voor altijd te koesteren. Amen!

Afbeelding 29