Terug naar de blog Terug naar de topic

A trooper’s mission x Star Wars legion x Disney

Afbeelding 36

I’ll transform criticism into creativity.

 

Toen Disney Belgium en het We Love Pure– agency in Brussel de vraag stelden of ik mee wilde werken aan een Star Wars expo zei ik meteen ja. Ik ben hélemaal into fantasy and galaxies... en  zag dit project als de perfecte kans om eens wat anders dan jawél… nagels te versieren. Mijn missie? Deze (toen nog witte) Stormtrooper helm.

En toen begon het. Wat ga ik doen? Hoe ga ik dit doen? Ben ik wel goed genoeg tussen al die grote namen? Raar maar waar is dit altijd de eerste fase waar ik door moet wanneer ik aan iets nieuws begin. Ondertussen weet ik hoe ik mijn eigen gedachten kan bestrijden en laat ik ze gewoon lekker rondzweven in dit Universum. Van je kwetsbaarheid je kracht maken, was dan ook meteen het thema dat in mijn hoofd popte. Eén voor één vormden de meest kleurrijke ideeën een beeld in mijn hoofd. De popcorn is niet alleen een knipoog naar de film, maar verwijst vooral naar het (creatieve) proces dat we allemaal dagelijks ondergaan. Voeg hier een zelfgemaakte fortune cookie met de boodschap “I’ll transform criticism into creativity” aan toe en je krijgt slechts mooie vooruitzichten voorgeschoteld.

Het laatste jaar heb ik geleerd zachter te zijn voor mezelf. Dankzij dit stoere project zag ik al snel in dat creativiteit nooit een competitie kan zijn.

 

Eerlijk is eerlijk, ik vind de Star Wars films altijd een beetje (te) gek. Vraag me niet waarom maar ik krijg vaak de slappe lach bij het zien van al die vreemde wezens. Als je mijn favoriete karakter wil weten? R2D2 natuurlijk, met z’n ontzettend hoge aaibaarheidsfactor. What’s not to love? Elementen zoals ‘space’, ‘speels’, ‘prettig gestoord’, en een tikkeltje ‘cuteness’, wilde ik verwerken in mijn creatie. Maar ook dat donkere kantje, waar we allemaal over bezitten mocht niet ontbreken aan dit avontuur.

I just have this happy personality and a sad soul in one body. It feels weird sometimes. Tiny explosions, like firework in my head.

 

De laatste jaren heb ik voor mezelf een imago gecreëerd van het meisje dat altijd vrolijk is. Nooit fake, alleen besef ik nu dat het slechts een droomwereld was waar ik steeds opnieuw naartoe vluchtte. Want je demons heldhaftig tegemoet gaan? Let’s face it: niet de makkelijkste strijd. Sinds vorig jaar mei ben ik in therapie om dat ‘ben ik wel goed genoeg?’ – kantje aan te pakken. Wat me telkens uitdaagt om door te blijven gaan zodat ik hier op aarde mijn grootste dromen kan verwezelijken. De andere kant van het verhaal ziet er dan weer iets minder rooskleurig uit en werkt eerder als,- zeg maar een trooper met een te groot verdedigingsmechanisme, waardoor ik mezelf vaak afsluit van de wereld en alleen achterblijf in het donker.

Ik geloof dat iedereen over talent bezit en dat als we het goed gebruiken, we de wereld zelfs met z’n allen een stukje mooier kunnen maken.

 

In het donker zitten hoeft niet iets negatiefs te zijn. Je leert er, met de nodige hulp mee om te gaan. Wanneer ik een battle met mezelf voer, ga ik letterlijk kleur toevoegen aan dingen. Het is mijn overlevingsmechanisme geworden- dat tikkeltje magie dat ik voor mezelf creëer.

“4 mei. Ik trek naar buiten. Naast mijn onzekerheden ben ik best trots. Niet alleen over mijn trooper, maar over het parcours dat ik heb afgelegd. Mijn helm draag ik voor één keer op aan mezelf: dat ook vallende sterren blijven schitteren en dat die meest donkere periode afgelopen zomer, wel eens mijn redding zou kunnen zijn. Daarom: May the force be with, everyone who needs it.”

Afbeelding 37

Foto: Jana Germanus.

 

Let them see your truest colors. Never hide. That’s why they will love you, even when sitting in the dark.

 

Letterlijke vertaling:

Stormtrooper: cause we’re all golden heroes.

Black brains with a touch of color. My colorful mind.

A touch of glitter: we all got that inner spark. Nagellak marble, verwijzing naar het begin van heel dit avontuur.

In samenwerking met Fun Belgium voor het aanleveren van materiaal zodat ik mijn meest kleurrijke dromen kan waarmaken. Glitter plakkaatverf for the win!

Afbeelding 29