Terug naar de blog Terug naar de topic

How to shine? Let them drink cake!

Begin de morgen, zonder zorgen. YES!

Afbeelding 19

Ook al stap ik (lees: bijna) alle dagen met het juiste been uit bed, ik heb best een hekel aan opstaan. Ssst hoor! Nee gewon, mocht ik kunnen kiezen, ik lag het liefst de hele dag onder mijn donsdeken. Gezellig, vind je ook niet? Vooral als het buiten regent, er een leuk boek voor men neus ligt en er iets hot op me ligt te wachten… Ik heb het over een kop koffie hé. Of soja choco-lala-de melk, tijdens het weekend of op speciale dagen die ik lekker zelf bepaal. Ja (h)eerlijk, beetje dagdromen, beetje bezinnen – beetje onderuit zakken – oops! Niet nu, want vandaag wordt er gewerkt. Hoog tijd dus om op te staan en er voluit voor te gaan. Who’s with me?

Het heeft iets bijzonders zo’n ochtend want elke dag is namelijk een nieuw begin. Elke dag, elke seconde eigenlijk maar kom- krijg jij een nieuwe kans. Het lijkt haast een sprookje waar we zo uit ontwaken, alleen is het dit keer echt niet té mooi om waar te zijn- zolang jij er maar zélf in gelooft!

 

Ruik jij het nu ook? Ik heb het dit keer niet over koffie, maar de geur van… mogelijkheden. Alleen al de gedachte dat er vandaag zoveel kan gebeuren. Wie weet kom je wel de liefde van je leven tegen of krijg je een grote uitdaging voorgeschoteld? Een héle boterham als je ’t mij vraagt en dat nog voor het ontbijt. Zet dus maar snel (en liefst letterlijk!) je beiden voeten op de grond en go… want ook vandaag is alweer een stap in de richting waar jij naartoe wil.

Ben je nog niet zo goed wakker? No worries –  in de ochtend geldt slechts één regel: laat het leven ook jou een beetje verrassen!

 

Toch een mindere dag? Heeft iedereen wel eens, kan ook niet anders. Of je bent in het bezit van één of ander toverdrankje dat al je emoties doorspoeld. It’s ma..gic… don’t think so! Voor één keer geloof je het dus maar niet. Zeg dat ik het heb gezegd. En misschien is dat maar goed ook- moesten we er alle dagen gelukkig bijlopen, het zou niet goed voelen denk ik. Een overdosis van iets is toch ook nooit goed – mmmm except for glitter! 

Nu dachten jullie zeker dat ik met een DIY- hulpmiddeltje ging afkomen. Na- uh, dream on want het magische drankje waar we allemaal naar op zoek zijn, bestaat niet – al zijn er altijd wel van die schitterende trucjes waarmee je dit klusje zo hebt (op)geklaard. Deze bijvoorbeeld.

“Glitter on the inside” – Carrot cake pow!er smoothie (mét eetbare glitter)

Alleen al de naam maakt het leven nét iets leuker! 

Nodig?

– een banaan en twee wortelen

– 2/3 kop amandelmelk

– 1/2 kop Griekse yoghurt

– 2 el agavesiroop

– een snuifje kaneel

Here we go. Verzamel eerst alle ingrediënten bij elkaar. Snijd voor je gaat slapen een banaan in stukjes en laat deze een nachtje slapen in de diepvriezer. Neem een tweetal wortelen en snijd deze in kleine stukjes. Kook ze eerst wat gaar. Voeg 2/3 kop amandelmelk toe en ½ kop Griekse of gewone yoghurt. Nog een snuifje kaneel, twee eetlepels agavesiroop of honing. Klaar, drinken maar!

carrot cake smoothie

 

Smoothies zijn zo verslavend lekker. En niet alleen voor hun kleur- ze doen ook wonderen voor je humeur. Het idee dat je AL die ingrediënten in een paar slokjes naar binnen hebt gespeeld – is al een overwinning op zich. En dan is de dag nog maar net begonnen… (knipoog)

 

Hey you musn’t be afraid to sparkle a little brighter darling,

… en psst vergeet vooral niet (even) te genieten!

Off you go… 

Afbeelding 17

Live, love, sparkle x

 

Afbeelding 29