Terug naar de blog Terug naar de topic

Geluk maak je zélf!

Terug thuis van de Knack #weekendblogawards. LIKE WHOA! moet ik even bezinnen. Dat doe ik met een potje magere plattekaas in de ene hand, al even hongerig op mijn laptop met de andere (ja ik kan dat!). What a night – want meer nog: een  tweede plaats! <3

Sommige avonden en vragen zetten je dan ook meteen aan het denken. Zo kreeg ik vorige week nog deze verrassing in mijn mailbox gedropt.

“Elfi, als je in één woord het afgelopen jaar kon omschrijven, wat komt er als eerste in je op?” Uitdagend! (lacht) 

Een hele uitdaging (o jawel!) – en zelfs nu, na een volledige week blijf ik trouw aan dat ene- en vooral ‘mijn,’ antwoord. Want naast het volgen van mijn hart en het schrijven van boeken, ging ik vooral op zoek naar geluk. Geluk dat ik vorig jaar nog koppelde aan zaken als zekerheid– kiezen voor die ene ‘vaste’ job omdat je dan nét je rekeningen kan betalen, het eigenlijk ook zo hoort, nee? Toch niet! En veiligheid- het ‘hebben’ van een ‘vriend’, met de nadruk op dat éérste. Hoera! Ik was niet langer alleen. Ik woonde zelfs samen en ging enkel nog maar de deur uit met een bril op mijn kop. {voor diegene die het zich vanavond afvroegen} Niet dat ik die nodig had (nee hoor), maar omdat ‘hij’ me anders niet mooi genoeg vond. Dus deed ik dat. Ik blonk uit in het blind zijn. Hoofd en hart nooit hand in hand en dat 850 (!) dagen lang.  

En nu één jaar, vier maanden én tenslotte een tweede plaats later… ontdekte ik “A Whole New World”, net als in de Disney film Aladdin, maar dan zonder prins. En ook dat is DIK OK want stiekem zet ik mezelf even op de eerste plaats. (knipoog)

Jasmine-Wallpaper-aladdin-6603746-500-375

Iedereen vraagt zich wel eens af, wat is nu de definitie van het woord ‘happiness’. Of hoe doe je dat dan: vrolijk zijn? Het antwoord op deze vraag ligt verscholen in de kleine dingen. ‘Confetti, een pasgeboren baby, een glitterlakje, gaan wandelen- ’t liefst onder een rooskleurige hemel, dagdromen, schrijven, vreugdedansjes maken’, zo zie je maar: geluk raakt nooit op. Los van al dat knip- en plakwerk (zie moodboards) is geluk iets wat je zelf maakt en altijd bij je draagt en dat is maar goed ook! 

Of spot je af en toe in de vorm van te gekke sneakers- in dit geval leuke exemplaren mét coole cats van Keds, herken je ze? Ik geef jullie een tip: Happy Nails 2 – you see, net écht hé! ^^

Afbeelding 12

BE HAPPY, BE YOU. 

En toch moet je geluk denk ik nog dichterbij (jezelf) gaan zoeken.

Want we (her)kennen het allemaal: we willen zoveel doen maar hebben ‘te’ weinig tijd. Mijn agenda staat sinds dit jaar volledig volgeboekt. Héy award of niet- mij hoor je niet klagen hoor. Het hele jaar door word ik gevraagd voor  events, mag ik workshops geven en worden mijn dromer alsmaar groter- zeker nadat ik hoorde dat ik aan een tweede boek mocht beginnen. Al snel kwam ik oog in oog te staan met een veel grotere uitdaging: balans. Een gezonde dosis evenwicht vinden tussen wat je graag doet- en met wie je die gelukzalige momenten wil delenstill working on it! (wink).

Tegen het einde van de avond telt er eigenlijk maar één ding en dat is de award voor diegene die je het vaakst laat lachen (Frauke en Delphine).

 

Afgelopen maanden heb ik dan ook geleerd hoe belangerijk het is om even tijd te maken voor jezelf. Of je nu wat lekkers kookt, een boek leest (hint hint) – op date gaat (weliswaar zonder dinosaurussen, snik, wie is mee?) of geniet van mooie gelakte nagels. Zoals nu. Eén ding is zeker:

‘Do little things that glam up your life!’, al was het maar voor vijf minuten. Een  mooie rode jurk  (O’Rèn) aantrekken voor de blog awards bijvoorbeeld. Simple as that!

Afbeelding 13

MAKE IT HAPPEN! DREAM BIG.

En opnieuw is daar een heleboel inspiratie: om te doen wat ik graag doe, om te zijn wie ik wil zijn. Mezelf.

Ook inspiratie gevonden? Maak plannen! Wat wil je bereiken? Maak een ‘happy’ list aan dromen. Verzamel je doelen bij elkaar en schrijf ze op papier of steek ze in een bokaaltje (met wat glitters yay!) Of maak er een moodboard mee, waarom niet? Iets wat ik deed toen mijn eerste boek net in de winkel lag was dromen over hoe mijn tweede boek er zou gaan uitzien. Zo versierde ik mijn moodboard met vlinders, hét bewijs dat de visie van de aanhouder wint.

Denk dus niet teveel na wanneer je gaat dromen of bijvoorbeeld jouw nagels gaat lakken. Met ‘doén’ bereik je zoveel meer. Het voornaamste is: To be happy en vooral: to have fun! 

 

BE HAPPY WITH YOURSELF(i)! 

… en omring je met mensen die jou iets positiefs bijbrengen! Zelf word ik enorm geinspireerd door mijn vriendinnen maar ook door mooie muziek en quotes. Een van mijn all time- favorieten stond al in het eerste Happy Nails boek, maar is zeker na vanavond voor herhaling vatbaar. ‘It’s not how good you are, it’s how good you want to be.’ 

Kortom. Cliché of niet: geef jezelf af en toe eens een complimentje, lach naar jezelf in de spiegel. Smile! Of breng iemand anders eens aan het lachen. Pimp je eigen nagels of die van een vriendin. Doe het vooral lekker voor jezelf. Net als bloggen. Of hoe je het ook wil noemen. Blijf trouw aan jezelf en je zal zien dat je niet alleen achterblijft met super coole nagels maar ook nog eens met een geweldig gevoel. Yes!

Zijn we dan nu gelukkig?

Gelukkigér. Want afgelopen jaar is meer waard dan een award. Ik heb mezelf mogen (her)ontdekken.

To be happy: opgeven waar je geen controle over hebt, veranderingen accepteren, er het ‘beste’ van maken (voor jezelf), grenzen aangeven en tijd nemen voor jezelf, de beste versie zijn van jezelf- doe dit telkens opnieuw voor jezelf en alleen jij, en de mensen uit je omgeving die oprecht om je geven, laat los. En misschien wel het mooiste aan dit alles: je hebt het zélf in de hand.

Afbeelding 29