Terug naar de blog Terug naar de topic

Be yourself(i)! The Body Shop x Happy nails

Afbeelding 14

Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world.

Afbeelding 18

I AM…

#believer

Een paar maanden terug kreeg ik de vraag van The Body Shop Nederland of ik het zag zitten om samen met hen een Elfi’s (first) choice – een nagellak collectie te ontwerpen.

Of ik het zag zitten? Ik sprong meteen recht en maakte een (vreugde) sprongetje. Ik had hier écht ‘letterlijk’ geen woorden voor…

Drie uur later in de auto, op weg naar huis volgde een gil (of twee). #unbelievable <3

Afbeelding 19

#dreamer

Op een dag maakte ik een keuze. Ik gaf mijn ‘veilige’ leventje (inclusief goed betaalde job) op en ging creatief zijn. Dat was alleszins het plan. En die route bleek al snel niet zo gemakkelijk te zijn als het klonk, want hoe ging ik in godsnaam die waanzinnige glitterlakjes betalen zonder… juist ja. En toch heb ik nog geen spijt gehad. Het mag dan wel een ‘hell of a ride’ geweest zijn, ik houd wel van een ritje in een achtbaan en zeven spannende loopings (lees: jaren) bracht het me tot hier.

Afbeelding 20

#lifelover

Ik hou van de kleine dingen in het leven…, Hartvormige pizza’s, (mini) paardjes, glitters op m’n nagels lakken en af en toe een stukje donkere chocolade (mét pindakaas). SWEET!

… dromen: ‘een nagellak collectie ontwerpen stond dan ook al langer op mijn wishlist.’ (zie p. 21 Happy Nails 2) Mijn tweede boek vertrok naar de drukker en al snel kwam er een nieuwe uitdaging – déze uitdaging op mijn levenspad. Mijn eerste reactie? Waar blijven die lakjes… want dromen is één ding, de kans krijgen om iets waar te maken (top!) maar het blijft in de eerste plaats een project/ product waar je achter wil staan. Dus ging ik alle The Body Shop nagellakken uittesten en twee weken later was ik verkocht. Uitgetest én goedgekeurd – ik kon ermee aan de slag.

Afbeelding 21

I AM… #Unique

Ik had weinig vriendinnen op school en werd gepest omwille van mijn uiterlijk of de kleren die ik droeg (trouwens een te gek én zelfgemaakt bloemenrokje –> so 2014! #hipster). Ik was allesbehalve hip en (be)hoorde tot geen enkele groep. Hét moment waarop ik voor de eerste keer waarden of karaktereigenschappen toegekend kreeg waar ik trots op kon zijn, was toen ik mijn totemnaam bij de scouting te horen kreeg. Ik was een zeehond. (vriendelijk, gevat, klein, krachtig,…) Diezelfde zomer vond ik op het strand een aangespoelde babyzeehond en belde ik de reddingsbrigade op. Ik had mijn totemnaam niet voor niets gekregen!

Deze samenwerking is een oproep aan alle meisjes en vrouwen om zich ‘U’nique te voelen en tegelijkertijd te laten zien dat feeling good en doing good hand in hand kunnen gaan.

Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar een, door mij gekozen, nieuw initiatief: zeehondencrèche Westvoorne. 

 

Creating a dream, starting a business – something you “truly’ believe in, isn’t always rainbows and unicorns.

Afbeelding 17

Voel jij ze ook die creatieve kriebels? Hoog tijd om je nagels opnieuw te voorzien van een te gek jasje. Spring vrolijk door de 4 tutorials* heen en creëer de look die bij jou past. Dompel jezelf onder in heerlijke chocolade, lak jezelf helemaal in de wolken of fladder rond als een vlinder. En wie durft er letterlijk te gaan voor de eye catcher?

(*binnenkort verkrijgbaar via The Body Shop)

Nail art is altijd een beetje durven – iets nieuws proberen. Voor sommige misschien wel grenzen verleggen en toch jezelf blijven. Het is best simpel: Your wings already excist – all you need to do is fly…

 

Elfi-6arm-1

Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn. De keuze die ik zeven jaar geleden maakte, gaf me heel wat rake klappen: zowel op persoonlijk-, werk-, relatie-, en privé-vlak. Als er iets is wat ik heb geleerd doorheen dit proces is dat je nooit mag opgeven. Laat los waar je geen controle over hebt en maak het beste van die dingen waar je wel aan kan werken.

Je nagels lakken lost geen grote problemen op maar geeft jou wel dat éne moment voor ‘jezelf’. Zennnn!

In het campagnebeeld vertolk ik een moderne versie van de Ganesha, die staat voor ‘overwinnaar van moeilijkheden’. De stip op het voorhoofd (bindi) die vrouwen dragen staat voor ‘een derde zintuig’ en voor bescherming. Geloof me maar: je kunt écht ‘alles’ overwinnen!

Vanaf 3 november liggen er twee sets in “alle” (België én Nederland) The Body Shop- filialen. 

Set 1 bestaat uit drie pastelkleuren: Got the Blues (dé pasteltrend van dit najaar), Mint Cream (hét kleurtje dat echt iedereen kan dragen) en Peach Babe (een mooi koraalkleurtje dat ieder modemeisje ’s hart doet smelten).

Set 2 bestaat uit drie basiskleuren: Chocolate cutie (voor “sweet” girls die van het leven houden), Smoky Rose (een lief basiskleurtje met een lichtroze twist) en Frosting Fancy (klinkt niet alleen leuk, is het ook)!

Nagels zeggen meer over jou dan je denkt. Zijn jouw nagels bijvoorbeeld versierd met bloemetjes, dan ben je misschien in een romantische bui. Kies je voor donkere nagels met enkele studs, dan zit je waarschijnlijk lekker stoer in je vel. Superbabe of niet…

Nail art is niet alleen fun, het geeft ook aan hoe jij je voelt en wie je bent. Speels, strak, vrolijk van karakter of lekker stoer. Wat je ook kiest… Be happy, be YOU!

Afbeelding 16

Tussen ons gezegd en gezwegen, een bekentenis. Vandaag heb ik lopen huilen als een klein kind. Het klinkt misschien gek, maar nu pas besef ik waar ik al die jaren naar heb gestreefd. Zeven jaar geleden had ik een droom, een beeld van mezelf en deze week kreeg ik dit voor de eerste keer te zien. Een herinnering aan de flashback van zeven jaar geleden. Opgelucht. Trots!

#tearsofhappiness ‘for real’ want…

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.

 

BeYOU!

Believe in yourself(i) <3

Afbeelding 29

BIG hug & thanks to Kristof Decloedt voor de prachtige lay out en Bram Laebens voor al het beeldmateriaal. Charlotte Monteyne voor de make up. The Body Shop Nederland en België for believing in my dream(s). <3