Terug naar de blog Terug naar de topic

Sharing is caring! <3 #mijnmissie

banner TLC groot

 

Maart is TLC’s Women’s Month Met deze kickass campagne willen ze meisjes, vrouwen, lady bosses  bewuster maken van hun persoonlijke missie. Als groot fan van de zender, de idéale moment om na te gaan waar ik meer tijd aan wil besteden: #mezelf. Op een groot blad, maar ook online schreef ik in drukletters: mijn inner girl power (her)ontdekken! Via instagram en de hashtag  #mijnmissie “share” ik mijn aanpak met anderen. Iets wat ik afgelopen jaren meer en meer ging doen: mijn verhaal delen. Met dit platform wil ik laten zien dat dromen ook werkelijkheid kunnen worden, zolang je maar gelooft in je eigen kracht. 

When you are born in a world you don’t fit in: it’s because you were born to help create a new one. So…

 

Afbeelding 7

Voor heel wat mensen kom ik over als een open boek. Psst zeker nu, wanneer jij misschien één van mijn boeken in jouw handen hebt – heb je ‘m. Open boekAnyway. (knipoog) Ja, ik ben erg sociaal en ik deel graag de wereld waarin ik vertoef. Tegenwoordig heet dat sharen. Toen, ongeveer acht jaar geleden was het een soort van “journal”, een kleurrijk dagboek dat ik bijhield. Een online droomwereld, zonder ook maar één van mijn diepste geheimen te onthullen, want die heb ik niet. Simple as that! (lacht) Via mijn kitcherige webshop kon je doorklikken naar mijn blog: hét platform waar ik graag naartoe vluchtte om mijn dagen virtueel wat meer in te kleuren. Ik deelde alleen maar de dingen die ik ‘keiwijs’ (lees: een mix tussen mijn Antwerpse en Gentse roots) vond – of waar ik op dat moment over droomde: meisjes met roze haren en een originele eigen stijl bijvoorbeeld. Diezelfde meisjes met vooral veel lef en die niet bang waren om die kleurrijke kantjes van zichzelf te laten zien.

Tot ik doorhad dat ik niet langer hoefde te dromen maar mijn verlangens kon omzetten in daden. Het “doen”, klonk in de eerste plaats ook zovéél leuker dan alleen maar wat te zeggen met Pinterest- pictures. Vanaf toen droeg ik felgekleurde veters in mijn vans, (score!) begon ik mijn paardenstaart te dippen in pastelgekleurde verf (pink pony yay!) en was ik simpelweg al een pak gelukkiger. Ik had mijn manier gevonden om die grijze dagen om te zetten in iets vrolijks. Iets wat ik nog dagelijks doe: speelse accenten aanbrengen in zowel mijn interieur als mijn outfit(s). Alleen nu kijk ik niet van op een afstand naar al dit moois, maar zit ik er ook écht middenin. Zonder het maar al te goed te beseffen, creëerde ik mijn eigen Wondere wereld. 

Ik zei het al, instagram is zo’n bijzonder online plekje waar ik mezelf kan laten zien. In de eerste plaats deel ik er “my kind of happiness”, die dingen die je doen jumpen voor nog méér joy. Met de nadruk op “jou”. Of jouw persoonlijk account nu een overdosis aan glitter, kittens of fluffy unicorns uitstraalt? – het is jouw platform, jouw wereld en believe it or not, alleen jij bepaalt hoe die eruit ziet…

 

tumblr_n9bwj60v9Q1qgb13mo1_1280

Sharing is caring.

Social media kanalen zoals Twitter en Facebook, maar ook Instagram zijn erg waardevol. Iedereen maar écht iedereen krijgt de kans om te laten zien wie hij of zij is. Say what? Een GRATIS platform! Grijp dus alle mogelijkheden en deel alleen dingen die jou gelukkig maken. Doe er iets mee. Eender wat. Deel alleen met de juiste spirit, niet omdat je je verveelt. Of het nu gaat om wat grappigs, een inspirerende quote of een tekstje vanuit het hart, maak van elke boodschap eentje met een betekenis– die anderen helpt, motiveert, ja zelfs raakt maar die vooral een grote glimlach op je eigen gezicht tovert.

Positief platform.

Als er iets is dat ik graag deel, dan zijn het wel quotes. Gotta love quotes! Niet alleen ’s morgens als monday mantraop elk moment van de dag kan die ene zin als een soort happy maker dienen en jouw dag vullen met één en al positiviteit! In dit sociale geval kan je nooit genoeg boodschappen (uit)delen. Misschien zit er aan de andere kant van jouw scherm wel iemand die een extra duwtje in de rug nodig heeft. Ik zeg: delen die happy vibes…maar ook de mindere momenten, alleen zo leer je langs alle kanten van jezelf houden.

The little things.

De kleine dingen hebben vaak de grootste impact. Een mooie zonsondergang, een knutselwerk – een yummie pizza-  héy, ook altijd een goed idee. Deel dat ene moment en de vreugde in je hart met anderen en kijk wat er gebeurd. Bestaat er iets mooiers?

 

Je kan je instagram- account gebruiken als een soort visueel moodboard. Scrol er maandelijks doorheen en zie hoe jouw droomfoto’s worden omgezet in realiteit, for real.

 

Believe in yourself(ie).

Laat eens die filters achterwege – en dan heb ik het niet over datgene wat je nog mooiér maakt dan je al bent. Nee, true beauty comes from a loving heart – dus durf je af en toe kwetsbaar op te stellen. Het gevoel dat je hierdoor krijgt is meteen veel waardevoller dan het verzamelen van het aantal likes. (what’s in a like?) Wil je toch even filteren, kies eentje met een rainbow- effect: instant feel good!

Detox- time!

Het is simpel: leg af en toe je smartphone eens aan de kant en geniet van het moment.

Dream-stagram.

Wist je dat instagram ook kan dienen om je dromen te verwezelijken. Hoe? Simpel! Door je verlangens, je diepste hartenwensen en andere zaken waar je vrolijk van wordt te delen. Scrol er maandelijks doorheen en kijk hoe jouw dromen zich omzetten in realiteit. Zie het als een soort virtueel moodboard, tenslotte is alles wat je deelt al grotendeels part of your world.

No matter what you do… blijf trouw aan jezelf en… 

76893f2b230a9603474541a4f172f39c

Afbeelding 29

Maart is TLC Women’s Month! Elke zondag staat TLC in het teken van 
vrouwen met een missie. Wat is jouw missie in maart? Laat het ons 
weten via Twitter, Facebook of Instagram met #MijnMissie en maak 
kans op een verwenweekend Valencia of één van de tien Dagravit 
vitaminepakketten. Hou ons goed opde hoogte van de voortgang 
van jouw missie en wie weet ga jij straks met een vriend of 
vriendin naar de zon! Niet twijfelen, gewoon doén! <3