Terug naar de blog Terug naar de topic

NIEUWE DECALS: Draag je hart op je nagels! x Eva Mouton

Hold the vision. Trust the process.

 

‘Heeey, ‘hoe gaat ie?’,

wanneer we iemand tegenkomen beantwoorden we deze vraag al snel met ‘goed en met jou?’. Makkelijk toch? Een tijdje terug besloot ik niet langer mee te gaan in deze small talk en sindsdien deel ik in alle eerlijkheid hoe ik me écht voelWaneer ik een mindere dag heb, zeg ik dat gewoon. Niets om je over te schamen want het leven is nu eenmaal een lach en een traan, zonneschijn na hevige regen. Dus ging ik op zoek naar een manier waarop mensen hun gevoel nog vaker zouden durven delen. Hoe? Met nail art natuurlijk!

Hoe gekker, hoe liever.

 

Enkele weken geleden trok in naar Madrid. In de trein op weg naar de luchthaven droomde ik al over het rijkelijk gevulde ontbijtbuffet met warme toast en spiegeleitjes. Omdat vakantie fun is, kon een grote portie humor op mijn nagels niet ontbreken! Ik maakte van mijn droom realiteit en tekende in 1 2 3 enkele mini omeletjes op mijn nagels. Het begin van een ongelooflijk avontuur want naast het ontdekken van een nieuwe stad, kwam ik tot de vaststelling dat heel wat mensen naar mijn nagels staarden. Wanneer ik vriendelijk glimlachte, wezen ze naar mijn handen en mompelden ze iets vrolijks als “huevo frito!,” waarop ik knikte en zo een gesprek aanging. Nagels als perfecte conversation starter? Cool dacht ik! Ik stapte naar Eva met een idee en zo geschiedde… 

Zeg het met nagels.

 

Resultaat: de I AM nageltattoos. Deze nieuwe nail decals zijn een mix van gevoelens en emoties met als motto: ‘Draag je hart op je nagels’. Sad, proud, loved, anxious, lonely,… we komen er dagelijks mee in aanraking. Het is een kunst om ook de negatieve (al omschrijf ik emoties liever noch goed, noch slecht) te omarmen want alleen zo accepteer je het volledige plaatje en wordt het voor jezelf duidelijk wat er in je omgaat. Die (h)erkenning en het weten dat er niets mis met je is wanneer je jaloersheid of frustraties voelt, hielp mij vooruit in mijn eigen proces. De naam van het project verwijst dan weer naar een tattoo die ik een paar jaar geleden liet plaatsen toen ik besliste om me nooit nog anders voor te doen (lees: te veranderen voor iemand anders). Iets waar ik het liefst alle dagen aan herinnerd wil worden. Datzelfde effect creëer je met de tattoos want je kan namelijk niet anders dan dagelijks naar je handen staren. (lacht)

Foto's: Irmy Coeckelbergs

 

Eerlijk is heerlijk!

 

Naast de I AM Happy Decals, brengen Eva en ik ook nog de Eye Candy nagelstattoos uit. Stiekem met een kleine knipoog naar alles wat momenteel instafamous is maar in de eerste plaats: de simpele geluksmakers. We willen vooral mensen opnieuw wat bewuster maken van die kleine dagdagelijkse momentjes. Denk maar aan je eerste kop koffie in de ochtend vol warmte en gezelligheid. Of je favoriete plantjes water geven en ze zien groeien, het openslaan van je lievelingsboek… kleine dingen met een groots effect. En laten we zeker de taco’s, avocado’s, frietjes en pizza niet vergeten want als we heel eerlijk zijn pizza is bae en food is life toch?! En dit allemaal getekend in de allom gekende stijl van Eva MoutonWhat’s not to like?

Kortom deze collectie tovert (dat hopen we toch!!!!) een glimlach op ieders gezicht so let’s nail this together and s.p.r.e.a.d. the love!

 

Let’s get real!

 

In een paar stappen (te) gekke nagels…. 

Voorzie je nagels van een base coat en twee dunne laagjes witte of een lichtgekleurde nagellak. Laat goed drogen.

Knip het gewenste icoontje uit en houdt dit stukje ‘decal’ gedurende 10 seconden in een kommetje water.

Haal je figuurtje uit het water en en breng de nageltattoo rechtstreeks aan op je nagel. Je zal zien het glijdt vanzelf!

Werk af met een top coat. Klaar!

(hier: Essie Speed Setter)

 

Her intuition was her drive, her spark.
Her favorite superpower.

 

 

Elk zakje wordt met de hand én o zo véél liefde gemaakt.

Verkrijgbaar: www.evamouton.be hierzo

Danku voor jullie support!

Liefs, 

x elfi x

 

* voor deze tutorial maakte ik gebruik van H&M nagellakken en de Essie Speed Setter top coat.