Terug naar de blog Terug naar de topic

Eat. Sleep. Craft. Repeat. Make- it- yourself: knuffelzetel!

A good idea becomes a great idea when you let your heart do the talking.

 

GERMANUS_JANA_ELFIKNUFFELS_02

Al sinds ik heel jong was creëer ik mijn eigen kleurrijke bubbel waarin het veilig vertoeven is. Een denkbeeldige plek waar er ruimte was om mezelf te zijn, en ik meer kleuren zag die mijn grijze dagen omtoverden tot iets magisch. Nachtmerries, pesten en kritiek versloeg ik met dagdromen. Toch heb ik best lang gewacht om mijn dromen om te zetten in realiteit. Ik was 23 toen ik op een dag van mijn werk in de chemiesector naar huis reed en besefte ik dat ik er genoeg van had. Ik wilde niet langer excuses verzinnen, ik wilde dingen gaan doén. Dromen is één ding, ze omzetten in iets reëels daar is heel wat moed en wilskracht nodig. Je krijgt het ook nooit zomaar op een gouden schoteltje aangereikt en al moet je soms letterlijk tegen de stroom in gaan zwemmen, ik heb elke uitdaging met beide (gelakte) handen gegrepen. Waar ik vroeger wel vaker dat buitenbeentje was, wilde ik nu meer dan anders zijn.

 

Eat. Sleep. Craft. Repeat.

 

strandmon-oorfauteuil-grijs__0325440_PE517966_S4

Before: Ikea zetel

 

Nodig?

een zetel

– een heleboel knuffels

– een lijmpistool

– een dubbele portie fantasie

 

Always follow your heart: alleen dan kan je de hoofdrol spelen in je eigen sprookje.

 

Ondertussen is naast nail art, craften mijn ding geworden. Ik krijg wel eens de vraag: ‘Hoe doe je dat creatief zijn?’ Of ‘Hoe kom je erbij?’. Eerlijk? Ik heb geen idee. Het is een gevoel. Bij elke uitdaging die ik krijg of creëer probeer ik eerst te luisteren naar wat mijn hart me verteld. Ik zoek de stilte op, belangrijk wil ik mijn intuïtie aanspreken, los van de meningen van anderen, los van het ‘hokjes denken’ en los van de 40.000 gedachtes die dagelijks door mijn hoofd te keer gaan. En wanneer ik vast kom te zitten en er een gevoel van angst in me opkomt, want ik ben toch wel goed genoeg (?) ga ik in mijn zelf ontworpen zetel vol beren hangen. Na een tijdje komen er vanzelf weer enkele lichtpuntjes tevoorschijn in mijn bovenkamer, nog iets langer en ik zit alweer de gekste dingen te bedenken. Eén ding is zeker: volg je heart, alleen dan kan je de hoofdrol spelen in je eigen sprookje.

 

Don’t be afraid of silly ideas.

 

Berecool die stoel!

Je dromen omzetten in realiteit, je eigen ‘touch’ geven aan je ideeën: das pas beestig. Ik daag mezelf graag uit en wilde dit keer zien of ik dat hoge aaibaarheidsgehalte: de knuffels die ik op dat moment nodig had, ook letterlijk in huis kon halen. Niet veel later deed ik een oproep via Twitter. Wat begon als een grappig idee, eindigde in een mooi verhaaltje voor het slapen gaan. Iedereen wilde zijn of haar knuffelbeer van vroeger met me delen. Ik verzamelde als het ware een heleboel herinneringen.

Als kind was ik erg bang en al lag mijn bed vol met knuffels, toch had ik schrik in het donker. De zetel is daarom echt wat gaan betekenen, het werd mijn houvast. Als ik er naar kijk moet ik stiekem ook altijd even lachen.’ Ik heb het toch maar weer gemaakt’, denk ik dan. Wanneer ik me nu in het duister bevind, leg ik gewoon mijn hoofd tegen de rand en laat ik de beren hun werk doen. Zo zie je maar dat door creatief te zijn, ik mijn wereld een stukje mooier maak en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.

 

Afbeelding 8

 Droom niet langer, gewoon doén is de boodschap! 

Afbeelding 29