Terug naar de blog Terug naar de topic

Bloody good Halloween treats!

Keep calm cause… Halloween is coming!

 

Mocht ik morgen een Halloween kostuum kunnen uitkiezen, ik koos vast een knuffelberen pak. Ik ben gek op alles wat schattig is en bloederige taferelen horen daar nu eenmaal niet bij. Ugh bite me! Al moet ik eerlijk bekennen dat naast de jongens van The Vampire Diaries, ook ik al dat lekkers (voor één nacht) niet links kan laten liggen. Hier enkele tricks ’n treats voor een heerlijk, best gezellig horror avondje uit.

fullsizerender-22

Sticky donut pie!

Het gesmolten goedje kleeft zo hard aan je tanden dat je niet anders dan gekke bekken kan trekken. So (finger licking) good!

Nodig?

– cuberdons

– gesuikerde mini donuts

– een pan

Stapel alle donuts op elkaar en doe enkele rode cuberdons in een pannetje. Zet deze op een zacht vuurtje en laat alles één voor één smelten. Let op (!) dat je deze slijmerige smurrie niet laat aanbranden. Klaar? Smeer een laagje onder elke donut en smikkelen maar. Wie die bangelijke cravings niet onder controle heeft, strooit er nog wat Ruijter fruit hagelslag overheen voor een extra crunchy effect.

 

How to bloederige kaarsen?

– witte kaarsen

– rode kaars of theelichtje

Neem een witte kaars en zet deze op krantenpapier. Brand een rood theelichtje en wacht tot het meeste kaarsvet gesmolten is. Blaas de kaars uit en gieten maar. Wicked!  

 

The only thing we have to fear is… fear itself… and spiders.

 

afbeelding-7

Booya chocola!

Nodig?

– donkere chocolade

– veel (lees: veel snoep)

speculoos slangen  

– snufje zout of chili vlokjes

– crunchy caramel popcorn

Smelt een tablet donkere chocolade au bain marie en giet deze uit op een bakplaat (papier). Wees snel met het droppen van al dat lekkers voordat de chocolade weer hard is. Ready? Werk al dit zoets af met een snufje zout, chili vlokken en gecrushed caramel popcorn als verrassingseffect. Mmmoehaha!

Leuke tip (!) : voeg er enkele spooky oogjes aan toe en je slangen lijken plots levensecht. Voor de super coole kids raad ik aan 
eetbare oogjes online te zoeken. (knipoog)

iseefaces

 

Greedy popcorn bites!

Waarom kiezen als je alles kan hebben? ‘Less is more’ past niet thuis in het rijtje als het op Halloween aankomt. Daarom trekken we voor één keer de ‘alles kan en alles mag’ – schuif open. Wat? Zoute popcorn gemengd met lots of sweetness. Yes!

Nodig?

Halloween bekertjes 

– cuberdons

– zoute popcorn

– snoep varianten (van heksen of weerwolf drop tot lange veters)

– kleurrijke kleverige skittles

– chocolade

Neem een grote kom of kleine (te) gekke Halloween bekers en vul deze met zoute popcorn. Mix en meng met allerlei varianten snoep. Ik koos voor weerwolf drop (zout) lange veters en kleurrijke skittles (zoet). Voeg daar nog kleverige stukjes cuberdon aan toe en werk af met gesmolten chocolade. Over the top? Bet ya!

halloween-goed

Stylings: Flying Tiger België

Bord: Ikea x Walter Van Beirendonck

Ingrediënten: Albert Heijn (buiten de cuberdons)

Dit is geen gesponsorde opdracht, just for fun! 

Afbeelding 29