Terug naar de blog Terug naar de topic

Zet je favoriete herinneringen (terug) op papier! x HP Belgium

If you don’t imagine, nothing ever happens at all.

 

Drop die droom! 

Twee weken geleden mocht ik een creatieve workshop geven voor HP naar aanleiding van hun nieuwe instant inkt– service. De opdracht? Carte blanche! Al snel moest ik terugdenken aan Dreamdrop het platform dat ik een aantal jaren geleden opstartte – een virtuele plek waar iedereen makkelijk zijn of haar droom letterlijk kon droppen (door middel van prentjes) en zo het online Universum wat meer oplichtte.

 

Hippe prints!

HP’s missie? Herinneringen, foto’s,… terug tastbaar maken. Lekker oldschool door ze simpelweg te printen en niet alleen op je telefoon te bewaren. Wist ik veel dat printen tegenwoordig zo cool kon zijn? Eens ik dit model  kreeg toegestuurd om uit te testen, was ik verbaasd hoe vlotjes alles verliep. Vijf minuten later was dat ding (inclusief de app.) geïnstalleerd en kon ik ermee aan de slag. Ook zaten er stickervellen ter grote van een polaroid bij, een leuke manier om al jouw favoriete Pinterest- quotes of instagram foto’s rechtstreeks vanop je smartphone af te drukken. Of te bewaren in je agenda, op te hangen in je huis als daily reminder of gewoonweg met héél veel liefde te geven aan je bestie. Kortom: om dankbaar te zijn voor de kleine dingen. 

 

Visionboards zijn veel meer dan louter beelden, zinnen, glitter en lijm. Ze versterken je innerlijke gewaarzijn.

 

Het voorbereidende proces bracht me instant op het volgende idee…

… een workshop waar iedereen in zijn eigen stijl, zich – voor heel even, vollédig creatief kon loslaten op een blanco canvas en zo een éxtra maar vooral sparkly touch kon geven aan zijn of haar favoriete dingen en/ of mensen. Met de printer, wat verf en vooral véél glitter was dat klusje zo geklaard. Het resultaat? Op en top fun and (GRL)PW!

 

Hold the vision, trust the process.

 

Dream & do! 

Ik ben altijd al een groot fan geweest van visualiseren – denk maar aan The Secret (knipoog). In de eerste plaats opnieuw even stilstaan bij wat je waardevol vindt en wat nu precies je verlangens zijn om deze nadien om te zetten in iets reëels. Een moodboard kan je daarbij een handje helpen in het duidelijk voor ogen houden van die ene droom. Inspirerende tekstjes, herinneren uitknippen, op een blanco blad kleven en nog wat glitters en stickers eromheen, klaar. Al hoeft het allemaal niet zo glitzie, de eerste stap van jouw doel is wel meteen gezet! En doe je het niet voor jezelf, dan maak je vast iemand anders gelukkig met een persoonlijk arty (of kitsch, ’t is maar hoe je ’t bekijkt) kunstwerk. Dit exemplaar dat ik maakte als voorbeeld voor de workshop, toverde alleszins een glimlach op mijn opa’s gezicht. Ik denk dus dat ik kan spreken van een double mission accomplished.

* in samenwerking met HP Belgium. Meer informatie over hun nieuwe service (het instant inkt abonnement) vind je vrijblijvend via deze link.