Terug naar de blog Terug naar de topic

Mijn missie? Geslaagd!

banner TLC groot

We get so worried about being pretty. Let’s be pretty kind. Pretty funny. Pretty smart. Pretty cool uh!

 

#mijnmissiegeslaagd

Wat vloog die maand voorbij. En dat het leven vol verrassingen zit. Het eerste wat in me opkomt wanneer ik #mijnmissie nog eens onder de loep leg. Gedurende de hele maand Maart ging ik samen met de zender  TLC op zoek naar mijn (inner) girl power. Ik nam vroeger nooit echt de tijd voor mezelf, rushte van droom tot droom. Tot ik besefte dat stilte nodig is om te (her) ontdekken wie je bent en waar je naartoe wil. Het is de enige manier om dromen om te zetten in een waar avontuur. 

Kan ik zeggen dat mijn missie is geslaagd? Ja! Ik hakte knopen door, heb meer zelfvertrouwen, laat me omringen door positiviteit en vind m’n spark terug in de kleine dingen die me gelukkig maken zoals geurkaarsjes, lavalampen, onverwachte kusjes en zoveel meer.

Het is iets kostbaars dat je volledig in eigen handen hebt. Grijp dus elke kans en haal alles uit de kast om zowel je binnen- als buitenkant te doen stralen. Want wat je liefde geeft, … groeit uit tot een liefdesbommetje. Tijd om te knallen!

 

Op de eerste plaats: (zelf) liefde!

Baden in ezelinnenmelk met honing? De Egyptische Cleopatra was dan wel een prettig gestoorde Godin, de exotische schoonheid wist als geen ander hoe ze voor zichzelf moest zorgen. Too hot to handle! Rede genoeg om hier een voorbeeld aan te nemen en je innerlijke diva (that’s a good thing!) wat af te laten koelen.

Wees lief voor je lichaam zodat je geest er zich in thuis gaat voelen. Alleen zo maak je al jouw mooiste wensen waar.

 

De liefste kadootjes maak je nog altijd (voor je) zelf, net als deze héééérlijk ruikende, zachte body scrub met vanille, échte rozen en kokosolie. Geef jezelf – you delightful goddess, maar eens een grote portie goodness – een beetje zelfzorg zo nu en dan en weldra loop jij op roze(n) wolkjes…  Waar wacht je nog op? Je verdient het!

 

Scrub met roosjes om van te houden!

Nodig?

–       verse rozen

–       etherische oliën (vanille)

–       Vita Coco kokosolie

–       fijne witte suiker  

  1. Koop jezelf een mooi boeket rozen en geniet eerst van hun aanwezigheid. Kies voor verse rozen en zorg dat de blaadjes mooi en groot zijn, dan ruiken ze het lekkerst.
  2. Wanneer de blaadjes hun versheid verliezen, leg ze ergens te drogen.
  3. Doe de gedroogde rozenblaadjes in een blender en mix ze tot fijne flakes. Meng deze romantische confetti met 2 kopjes suiker en 2/3 kopje kokosolie. Almost there!
  4. De créme de la créme: voeg je favoriete etherische olie toe. 6 tot 8 druppels volstaan om je hart sneller te doen slaan.
  5. Smeer jezelf in van je mooie kop tot grootste teen. Wanneer je dit doet, geef eens een complimentje aan jezelf. Slecht één regel geldt hier: wees nooit zuinig. Voor een lekker zacht resultaat doe je dit best 1 tot 2 keer in de week. Genieten!

Voeg nog wat honing hieraan toe. Het maakt niet alleen je velletje zacht, het heelt echt alle wonden, ook die van je hart.

 

Wonder weetje

Je kan de rozenblaadjes als je wil, vervangen door citrusvruchten. Neem nu een appelsien: het is gebleken dat de geur van sinaasappels het stofje serotonine in je lichaam aanmaakt. En van serotonine wordt je nu eenmaal erg vrolijk.  Daarnaast zitten ze vol antioxidanten die je huid helpen gezond te houden. Win win!

Ga voor vanille want niets zo heerlijk als de zoete gedachte van te ruiken naar een gebakje.

 

Ook afgelopen maand had ik wel eens last van een dipje. Dan nam ik er de koekjes even bij. Je niet OK voelen, het is perfect normaal. Toch daag ik mezelf uit om het leven net dat tikkeltje rooskleurigerer te zien – always look at the bright side of life, zoals ze zeggen, iets dat ik van kleins af aan doe. Het is net dat wat mijn (inner) girl power zo sterk maakt. Gevonden (!) én toegegeven: het werkt. Mijn basisregel? Glimlach. Ook op mindere dagen.

… of telkens wanneer je ergens een spiegel tegen het lijf loopt: Hey (you!) pretty!

Draag zorg voor jezelf. Of je dat nu doet door gezond te koken of jezelf verwent met wat lekkers. “Pizza is always a good idea.” Uhu honey. Zelfvertrouwen is tenslotte je eigen grenzen verkennen en je af en toe eens goed laten gaan. Woohoo! 

Onthoud dat: Iedereen maakt fouten! Hallo… over here!

I’m not perfect, but I am always myself.

 

Je mond is niet alleen mooi om naar te kijken, hecht ook waarde aan je stem. Voor jezelf opkomen, niets diva-achtigs aan. Integendeel, doe dit met kindness en zie hoe je omgeving zich automatisch aanpast. Van een goed gevoel gesproken.

Aanvaard complimentjes van anderen. Geloof me, het leest makkelijker dan gedaan. Ik vond het in het verleden ook niet altijd peace of cake. Hét bewijs dat ik moest werken aan mijn onzekerheden. Heb je hier net als ik ook moeite mee? Gooi af en toe eens een lief woordje richting een ander en je zal zien dat er uit onverwachte hoek ook mooie dingen naar je terug komen… Magic!

Kijk elke ochtend in de spiegel naar jezelf en som op z’n minst twee dingen op die je leuk vindt – misschien zijn het je lange wimpers, je ogen die nog meer gaan stralen met een juist kleurtje oogschaduw, … Weet je wat? Hier en nu, ben jij geweldig!

… en ben ik, getransformeerd naar mijn eigen heldin, een powerpuff girl.

Mission completed. <3

POWERPUFF

Elfi en Nara

Afbeelding 29