Terug naar de blog Terug naar de topic

Kust ze, paradise is calling! Tips en trips: Oostende en Barcelona.

Afbeelding 1

I do believe it’s time for another adventure.

(droomt even weg)

Oh, wat hou ik van verre reizen, een nieuwe wereld ontdekken, een heldere oceaan, lekker eten en avontuur. Het liefst met een strand en verfrissend watermeloen drankje in mijn hand. Wie droomt er niet van verse kokosnoten en flamingo’s uh? Geen (groot) budget om op vakantie te gaan? Geen nood! Want met deze tips en trips naar deze twee kuststeden, bereik je zo de juiste (be)stemming.

What’s it gonna be? Een avontuurtje in Barcelona of een waaier aan activiteiten in Oostende? Beach please…!

FullSizeRender-11

Originele gepimpte legervestjes at Galerie Beausite

Oostende is thuiskomen!

Als klein meisje ging ik met mijn gezin naar ‘de zee’. Toen ik een jaar of twaalf was, nog voor er sprake was van ‘zomerliefjes’ keek ik vooral naar één ding uit: de avondmarkt. Dat ene kraam met allemaal nagellakjes in verschillende kleuren, netjes in rijen van vier opgestapeld. Heerlijk vond ik het om naar al die kleurtjes te blijven kijken. Daar aan zee, ontstond mijn allereerste, toch al grote nagellak collectie. 

Kleine meisjes worden groot maar de liefde voor de zee is er nog steeds. Al snel had ik mijn plekje(s) daar gevonden. Een bakje calamares eten op de trappen recht tegenover de viskraampjes, het is een traditie geworden.

FullSizeRender-10

Fris en fruitig - Histoire d'o

 

Er mag dan wel veel veranderd zijn, telkens wanneer ik in Oostende ben, waaien de herinneringen als kleine briesjes langs me heen. Ik ben de autostrade (aan het ronde punt) nog niet af of ik voel mijn binnenkant al stralen. Omdat ik het (her)ken. Oostende is dan ook een beetje als thuiskomen in een (boven)kamer vol zwoele zomeravonden.

Van oud naar nieuw!

De laatste jaren zijn er leuke (hot) spots bijgekomen die ik met plezier heb ontdekt. Mijn favorieten op een rijtje:

1. Ijsjes, scuzi… gelato eten bij Maxzim omdat het simpelweg ‘den beste in town’ is.

2. Voor een vrolijk sfeertje en de musthaves van het moment moet je bij Lily zijn. Ze hebben er een verrassend nieuw én Scandinavisch mooi nagellakmerk ‘Fnug’, genaamd naar het troetelnaampje van de oprichtster. Ook gespot: lichtjes in de vorm van Flamingo’s. De shop ademt één en al zomer!

3. Ook Ferm is (je raadt het nooit) een Ferm snuister winkel vol hebbedingetjes. Smartphone houders in donut vorm, plantjes, mooie vaasjes en ander servies én last but not least: de beauty producten van Meraki. De make up doekjes en handcrèmes zijn echt een aanrader!

4. The Crystal Ship, wereldbekende kunstenaars kleurden de stad met gigantische muurschilderingen en andere (kleine) verrassingen. Dit moet je gewoon zélf ontdekken!

5. En er is méér: de overzetboot, Fort Napoleon waar het leuk is om te wandelen, Galerie Beausite om er kunstzinnig wat te eten, Histoire d’o voor de lekkerste (i kid you not) alcoholvrije cocktail en niet te vergeten de lekkerste mosselen at De Kombuis, eveneens ook de oudste frituur van Oostende. Genoeg om de hele dag door te watertanden.

 

Het liefst vertoef ik ergens aan zee, lig ik onder een palmboom met een verse kokosnoot in mijn hand en geniet ik van een mooie zonsondergang. Aah dagdromen, bestaat er iets leukers?

 

Afbeelding 1

FullSizeRender-12

Vintage markt in Barcelona

Zon, zee, strand please!

The best of both worlds: dat is Barcelona. Cultuur opsnuiven en relaxen op het strand, de ideale combo om er even tussenuit te zijn. Om nog maar te zwijgen over het grote aanbod aan tapa’s. Livin de vida loca! 

IMG_6978

Ik zei het al eerder, soms boek je best gewoon een vlucht en laat je het leven jou verrassen. Dus deden we dat, mijn vriendin Lynne en ik. Eenmaal aangekomen, lag de ene ontdekking na de andere verscholen achter elke hoek. De stad daagt je dan ook uit om eens alles te proberen. Doe mij maar ‘vanalles wat’, maar vooral zon, zee, strand please!

Must- sees & bites!

1. Happy Pills, een klein, kleurrijk winkeltje vol heerlijk snoepgoed. Deze wonderdoosjes zijn het ideale souvenir om te geven aan je vriendin met een gebroken hart of een lief dat simpelweg de beste is en thuis op je zit te wachten tot wanneer je terug bent.

2. Eyescream and friends, de gekste ijsjes die ooit hebt gezien. Kijk zelf maar!

3. Sephoooooooora! (spreekt voor zich) De Koreaanse beauty producten die in dit beauty walhalla verkopen zijn echt übercute!

4. Het Hard Rock café, cliché maar ik vertoef er gewoon zo graag. Trouwens de gerechten: pure rock and roll op je bord.

5. Gaudi, het park, de gebouwen, bankjes op straat,… alles aan Gaudi doet je wegdromen. Hou dus je ogen goed open want voor je ’t weet sta je voor één van zijn meesterwerken.

When you look back on times you had. I hope you smile.

 

Summer’s not over yet. Make the best of it!

Afbeelding 29