Terug naar de blog Terug naar de topic

Geef kleur aan je kerst (feest!) x IKEA

elfi-36

Today is the day… to add a little confetti.

 

Kerst: ho ho ho, dat is voor iedereen wat anders. Sinds ik de voorbije jaren Kerstavond alleen thuis vier, laat ik me tijdens de maand December meer dan ooit omringen door de kleine dingen. Want geluk, dat maak je nog altijd zelf.

elfi-4

#MAKELIFEAPARTY

De geur van kaneel, een heerlijk boeket rozen, popcorn of confetti in hartjesvorm. Ze maken mijn leven instant vrolijk(ér)! Deze dagelijkse portie kleur is voor mij zo belangrijk geworden dat het nooit mag ontbreken, zelfs niet tijdens Kerst. Omdat rozen de favoriete bloemen waren van mijn oma draag ik elk jaar mijn boom op aan haar. Zij leerde me om creatief te zijn en mijn hart te volgen no matter what, iets waar ik het liefst elk moment van de dag aan wordt herinnerd.

Een boom vol herinneringen.

Wat als… je nu eens al jouw favorieten bij elkaar verzameld en zo een bo(o)m aan herinneringen creëert. Beken kleur en kies nadien je toppings. Ik ging voor glanzende gouden exemplaren gecombineerd met donkerrood, roze. De funfactor? Ballonnen, confetti en popcorn. Gooien maar!

elfi-5

elfi-17

"Hou je vooral niet in met het gooien van confetti."

 

There’s so much to smile about. Look!

 

We krijgen allemaal wel eens te maken met een bad day en voor sommigen is Kerst al wat warmer dan de ander. Herinneringen ophalen en glimlachen hielp mij om die soms toch eenzame gedachten om te zetten in iets positiefs. En de quote: ‘Good things will happen.’ Vandaag klinkt dit als: een heel nieuw jaar – 365 pagina’s vol avontuur! 

elfi-42

Traditie met een twist.

Knip enkele letters uit gekleurd papier en maak een persoonlijke regenboog slinger. Het leukste aan Kerst vond ik de grabbelton met daarin de kleine cadeautjes van mijn oma. Vraag aan een vriend(in) om enkele simpele, kleine dingen in goudkleurige zakjes te stoppen en hang ze samen met een lichtsnoer boven je bed. Laat je elke ochtend, een week voor Kerst verrassen door deze traditie met een twist.

elfi-45

"Knip holografisch of blinkend inpakpapier in stukjes en kleef ze tegen de ster voor een nog magischer effect tegen de muur."

 

Het leven loopt niet altijd zoals gepland, jezelf trakteren op een lekkere portie goodness is daarom een absolute must! Creatief bezig zijn helpt me, om op mindere dagen het leven toch wat rooskleuriger te zien.

 

elfi-32

"Zet de puntjes op de i en geef je kerstballen een persoonlijke touch door ze te pimpen met een zwarte stift."

 

Klein geschenk, groot gebaar.

Kerst is rushen. Van de ene winkel naar de andere, binnenspringen bij vrienden, familie en dan is er nog de eeuwige zoektocht naar dat éne ideale cadeau. Gun jezelf daarom een dubbele portie me- time. Mijn favoriet? Onderuit zakken in de zetel en de hele avond kerstfilms kijken. Op het menu: gepimpte popcorn met stukjes Daim chocolade en een snuifje zout. Check! Cliché, maar is dat niet waar het om draait: tradities omzetten in iets persoonlijks. (her) beleven! Als kind kon ik uuuuren in de badkamer vertoegen, nog wat glitters op mijn nagels, klaar. Het zijn vooral die herinneringen die je voor altijd inkadert en koestert.

elfi-20

elfi-19

Doe er nog een schepje bovenop en trakteer jezelf op een feestje in de badkamer. Neem een aantal kommetjes en giet hierin wat fijne suiker. Doe een druppeltje kleurstof en etherische olie (naar keuze) bij de suiker en verwarm een lepel kokosvet in een kop door het een paar seconden in de microgolfoven te plaatsen. Meng alles goed door elkaar en ta- dah. Neem nu een bokaal of een smalle fles en giet de verschillende kleuren in laagjes door elkaar. Klaar om te knallen?

Origineel en übertrendy zijn zelfgemaakte cadeautjes. Meng wat extra van dit lekkere goedje en geef eens een setje regenboogscrub met mandarijn (werkt ontspannend) en een flesje melk aan je bestie. Haar innerlijke beauty guru zal je eeuwig dankbaar zijn. Everybody happy!

elfi-21

Geef af en toe eens een klein (DIY) geschenkje richting een ander en je zal zien dat er uit onverwachte hoek ook mooie dingen naar je terug komen… that’s what they call magic!

 

Yummie eyecatcher!

Weet je niet wat doen met de overschot snoepjes? Pimp dit jaar je krans naar hartenlust. Met chocolade bijvoorbeeld! Tijdens deze maand geldt slechts één regel: alles kan en alles mag. Waar wacht je dus nog op? Do try this at home! ‘Daim’ cool!

elfi-25

 

Om je krans nog kleurrijker te maken, lak enkele ballen met je favouriete nagellak (mét glitter). Voor een nog schitterender resultaat maak enkele gouden strikken en versier ze met vintage buttons of juwelen. Zo haal je letterlijk alles uit de kast voor een nog betoverend(e) Kerst.

elfi-31

 

In samenwerking met Ikea Belgium

Fotograaf: Jana Germanus

Magic touches: Kristof Decloedt