Terug naar de blog Terug naar de topic

Je eigen girl power (her)ontdekken met TLC. #mijnmissie

banner TLC groot

What they think is weird, is really your super power!

 

Acht maart is het Internationale vrouwendag en om dat te vieren zet TLC de vrouwen gedurende de hele maand maart in de spotlight. Meer nog: ze roepen kijkers op hun missie online te delen, iets waar ik maar al te graag aan wil meewerken. Het is namelijk nog niet zo lang geleden dat ik een mentale ‘burn out’ kreeg, al gebruik ik dat woord niet graag. Afgelopen zomer begon ik zeer hard te twijfelen aan mezelf en werd ik overspoeld door paniekaanvallen. Als groot fan van de zender, de idéale moment dus om een eigen battle aan te gaan. Mijn missie? Gedurende vier weken lang “Je eigen girl power (her)ontdekken!”

c8a1eeee8c2cde31e79174391b0a7462

Be ‘U’nique!

Ik, trots met m’n nieuwe kleurrijke sneakers.

De ander: “Euhm… speciaal ja…. jou staat het wel hoor.”

… het is iets wat ik geregeld te horen kreeg. Vroeger meer dan nu. Toen wist ik niet of ik het als een compliment moest aanzien, vandaag weet ik wel beter. Ik ben wie ik ben, geen mening die daar verandering in kan brengen.

Vroeger deed ik dan ook niets liever dan tuturokjes dragen. Nu ik wat ouder (uhu!) ben geworden, is dat ook te zien aan mijn outfits. Mijn kleerkast heeft plaatsgemaakt voor minder kleur (nu hoor ik jullie al lachen) en opvallende accessoires met een speelse knipoog– op die manier voel ik me helemaal in balans met de realiteit. Mijn dagen opvrolijken met gekke tasjes of funky nagels hoort daar nu eenmaal bij.  Ik voel me er beter door en dat is wat telt.

Ik herinner het me alsof het gisteren was: sneakers onder een kleedje, kreeg al snel het label ‘not done. En kijk, nu het “sociaal aanvaardbaar” is geworden, dragen meisjes niets anders. Grappig toch, want niemand die zich afvraagt wie die regeltjes nu eigenlijk heeft uitgevonden. For real? Gek genoeg lijken de meeste er nochtans wel naar te luisteren. Hokjes, ik heb er een hekel aan. Doe gewoon je eigen ding. Waarom van jezelf niet iets unieks maken, dat ben je ook.

“Stijl” is dus niet alleen iets wat je draagt, je brengt er je hele wereld mee naar buiten. Ook al hecht ik niet zoveel waarde aan kledij, ik vind het begrip eigenlijk best leuk. Je kan het vergelijken met beauty – sommige zien make up als iets oppervlakkigs, ik daarentegen zie het als dé ultieme manier om je mooiste kantjes nog meer in de kijker te zetten. Je goed in je vel voelen of gelukkig zijn met hoe je eruit ziet is veel belangrijker dan je af te vragen of alles wel perfect oogt. Het is nét die imperfectie dat een andere kant van jou laat zien –  namelijk jouw kant. 

Waarom van jezelf niet iets unieks maken, dat ben je ook!

 

Just do your thang!

Wil je jouw look – and feel een boost geven, maar weet je niet goed hoe? Hier enkele tips, want remember die regels: daar houden we ons niet aan. (knipoog) Hoog tijd om alles uit de kast de halen!

1. De ‘classic’ tip: ga op zoek in magazines of op het internet welke outfits en kleuren een glimlach op je gezicht toveren. Verzamel alles bij elkaar en maak er een collage van. Mijn favoriet? De luipaard print. Of: hoe gekker, hoe liever. Go wild! Alles kan en alles mag. Probeer je alleen niet te spiegelen aan anderen. In plaats daarvan, ga op zoek naar dié dingen die bij jou (én je vormen) zouden passen. Op die manier leer je ook, in a fun way kijken naar jezelf.

baggy

2. Je goed voelen begint bij wat er onder je kleren zit: ta-dah… je lichaam – wees er dus lief voor door het af en toe te verwennen met wat lekkers. Een chocolade scrub of deze hier, does the trick!

3. Vind je in de winkel niet meteen je cup of tea, wees creatief: met strijkapplicaties, glitter pompoms, verf(spatten) en pailletten heb je jouw outfit meteen een level hoger gepimpt.

4. Een eigen stijl beperkt zich niet tot wat je draagt maar zit vooral verborgen in de kleine dingen: een beetje glitter boven je ogen, een rode lippenstift, felle nagels… maken van jou een schat!

Nog nooit ging ik de deur uit met ongelakte nagels. Ik zag mijn handen altijd als het ultieme accessoire. Later bracht ik op die manier twee Happy Nails- boeken uit. Zo zie je maar dat zelfs de kleinste details waar jij voor staat, ook dromen kunnen waarmaken.

 

5. Zorg dat je opvalt in de massa–  daar bedoel ik niet mee dat je, “as we speak” een paarse broek, gele sokken en een witte trui met rode bollen moet aantrekken. Hey and if so… who cares?  Nee, wees gewoon jezelf. Sparkle things up a bit. Te beginnen bij je ‘inner’ zelf. (* ja, zelfs wanneer je van grijs houdt) <3

6. Trends zijn leuk – als je ze niet te letterlijk neemt. Mix en match erop los en geloof vooral in je eigen look and feel. Of anderen het nu mooi vinden of niet: jij bent hier het stijlicoon!

 

Je eigen stijl ontdekken is een manier van denken dus: “Don’t be afraid to be open minded. It’s not that your brain is going to fall out.

 

It’s your story that makes you special.

Afbeelding 29

 

En dat is nog niet alles. Elke zondag staat TLC in het teken van 
vrouwen met een missie. Wat is jouw missie in maart? 
Laat het hen weten via Twitter, Facebook of Instagram met 
de hashtag #mijnmissie en maak kans op een verwenweekend naar 
Valencia of één van de tien Dagravit vitaminepakketten. 
Hou ze op de hoogte van jouw voortgang en wie weet ga jij straks 
wel met een vriend of vriendin naar de zon!