Terug naar de blog Terug naar de topic

IT’S MAGIC (!) NEW MOON IN TAURUS 18.05

Space_Space_planets_027475_

Geloof het of niet: planeten hebben door de geschiedenis heen al een belangrijke rol gespeeld. Voor de astrologen uit de oudheid, waren de planeten de vertegenwoordigers van de wil van de Goden. ‘Zo boven, zo beneden’ klonk het. Zij trachtten voortekens te vinden in de hemel van dingen die op aarde zouden gebeuren. Oh oh oh, it’s magic! 

Ben jij een believer, dan is deze post écht iets voor jou. No Unicorn (healing power) this time, maar The Eye Of… Taurus. Of: de nieuwe maan in Stier. #SAYWHAAAAT? Ik leg het je hieronder uit.

generic-new-moon-640x350

De maan is binnen ons planetenstelsel de krachtigste energiebron, maar wat is ‘een nieuwe maan’ nu eigenlijk?

Wanneer de maan precies tussen de aarde en de zon staat, zien we alleen de schaduwkant van de maan. We kunnen de maan dus niet zien. Volgens de maankalender begint een nieuwe maand altijd na de nieuwe maan. Daarom staat een nieuwe maan in de eerste plaats voor: een nieuw begin.

At this new moon, plant a seed for the Universe to tend. Set your visions upon the stars.

Op maandagochtend 18 mei staat de nieuwe maan in… Stierhet eerste aardeteken van de Zodiac, wil niets liever dan dat de grond waarop je gaat zaaien vruchtbaar genoeg wordt om er nadien iets moois uit te laten groeien. Pak nu een felgekleurde pen en noteer alvast 27 oktober in jullie agenda. Want die dag is hét moment (full moon in Taurus) waarop we ‘dat wat we diep in ons hart wensen’, te zien krijgen. Denk maar: een wei vol wilde bloemen. Heerlijk! (dagdromen) Hoog tijd dus om al je dromen en visies met behulp van jouw fantasie waar te nemen; om ze daarna, daadwerkelijk om te zetten in (eerste) stappen…

Waar een wil is, is een weg! Weet je toch niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Aarzel dan niet om jouw wensen te droppen in deze kleurrijke galaxy: Dreamdrop. Je creatieve ideeën delen en hierdoor anderen te motiveren is de kracht van dit Universele platform. Go! 

taurusrb

WEDSTRIJD

Drop je droom via de Dreamdrop- tool. Deel jouw moodboard via Twitter (@glam_at_heart), Instagram (@glam_elfi) OF onder de link van deze post via Facebook (Glam At Heart). Vermeld daarbij ook JOUW STERRENTEKEN. En tot slot: LIKE de JOKER+ pagina. Dankzij JOKER+ mag ik twaalf winnaars verrassen met een zilver armbandje. Elk armbandje symboliseert je magisch sterrenteken, dat je kan dragen en zien als herinnering aan de droom die je… vandaag nog (!) hebt geplant.

Dus: Drop! Deel! Koester! … is de boodschap.

newclubimage-ari-and-rachel-E2-99-A5-37270001-900-600

Maarrrr… er is meer aan de hand in planetenland want op 18 mei draait ook de planeet Mercurius zich om. Ohlala… en dat doet hij niet onopgemerkt. Wie is Mercurius nu weer, hoor ik jullie denken? Ver weg hiervandaan geven 8 planeten invulling aan onze emoties of hoe wij de dingen ervaren. De planeet Mercurius staat voor communicatie. Mercurius draait dus met grote snelheid om de zon en in één jaar tijd doorheen alle twaalf horoscooptekens. Alleen drie keer per jaar staat deze planeet op z’n rem waardoor het lijkt dat deze planeet ‘achteruit’ gaat. Interessant? Wees daar maar zeker van want tijdens deze periode lijkt alles mis te gaan en kunnen we niet anders dan de tijd nemen (hier in combinatie met Stier: die zich niet laat opjagen) om onafgewerkte zaken af te maken. Of datgene los te laten wat niet meer past in de visie die we voor ogen hebben. Klaar om door de tijd te gaan reizen?  

SOME MAGIC TIPS! 

* Neem tijdens deze periode (t.e.m. 12 juni) niet al te grote beslissingen.

* Dit kosmische event kan ervoor zorgen dat je je vaker onrustig voelt. Ook is er grote kans op miscommunicatie of op vertraging van afspraken, post,… verkeer in het algemeen. Niet dat we met de vinger naar Mercurius moeten wijzen, maar misschien zijn wij het wel die ongeduldiger reageren… Let maar eens op! (knipoog)

* Het goede nieuws is dat de Stier gekend is als een volhouder. Hij weet wat waardevol is. Dat maakt van Stier een materialist- die op een voorzichtige en doordachte manier omgaat met geld. Tijdens de Mercurius Retrograde krijgen we de boodschap toch wat zuiniger om te gaan met geld. Don’t burn that cash! Wel spoort de nieuwe maan in Taurus je aan om te investeren in één luxe-product: dat kan gaan van een zeldzame bloem- misschien wel een palmboom?, tot een blender. Stier staat voor praktisch dus koop jezelf iets waardevols waar het werkwoord nagenieten op de eerste plaats staat.

* Last but not least maakt hij zich graag nuttig op een zorgvuldige manier. De idéale moment dus om je in te zetten voor een goed doel. Neem eerst eens een kijkje in je eigen stad, waar ze jouw hulp het best kunnen gebruiken.

TAURUS

When you want something you’ve never had. You have to do something you’ve never done. Time to take this bull by the horns! 

Wist je dat jouw handen ook heel wat te vertellen hebben over jouw persoonlijkheid. Benieuwd? Klik dan door naar mijn post over handlezen. Just for fun!

Whatever you decide…

MAKE SURE YOU REACH OUT FOR THE STARS! 

Afbeelding 29