Terug naar de blog Terug naar de topic

Give yourself the Universe*

 

“Stars can’t shine without darkness” – één van mijn favoriete quotes. Het herinnert me aan de stormachtige periode die ik enkele jaren geleden meemaakte. Gefaald voel ik me niet (meer). Ik heb ingezien dat ik iets waardevol in de plaats kreeg, iets wat ik met geen geld had kunnen kopen: mijn eigen wereld, mijn Wonderland.

Afbeelding 17

Als er iets is wat ik afgelopen jaren heb geleerd dan is het dat licht en duisternis altijd hand in hand gaan. Een saaie job in de chemiesector dreef me ertoe om een eigen blog te beginnen: als uitlaatklep en kleurrijke noot aan het einde van een grijze (werk)dag. Een platform waarop ik mijn verhaal kwijt kon, naast de vrolijke accessoires die ik er verkocht via mijn eigen online winkel. Vanbinnen voelde ik me altijd veel kleurrijker, maar mijn buitenwereld was niet zo. Een goedbetaalde job had ik zodat ik me een mooi appartement kon veroorloven. Ik investeerde mijn spaarcenten in een website en contacteerde meisjes van over heel de wereld die ook voor hun creatieve dromen gingen. Zo kwam ik al snel aan een verzameling van originele spulletjes en startte ik mijn eigen webshop. Ik was er helemaal klaar voor! Toen ik eindelijk de beslissing maakte om de chemiesector vaarwel te zeggen, had ik geen zicht op een andere job. Het was mijn eigen wilskracht en vertrouwen (* ook wel een beetje in het Universum)mijn gut en geloof die me overeind hielden.

 

Vanaf nu ging ik voor niets minder dan mijn dromen. Wat was ik gelukkig en wat kon er nu in godsnaam misgaan? Nu ja, alles! Er ontstond een crisis en dit keer niet alleen vanbinnen.

Ik werkte als freelancer en kreeg minder opdrachten, in mijn mailbox kwamen minder bestellingen terecht. De moed zakte in mijn schoenen maar ik bleef overeind. Ik wilde echt geloven dat ik het kon. Al snel kwam ik in een put terecht, ook nog eens gevuld met financiële schulden. Ik heb me nog nooit zo gefaald gevoeld als toen. Ik kon niet anders dan mijn dromen even aan de zijkant te schuiven. Hoe confronterend het ook was, deze ervaring gaf me meer rijkdom dat ik had durven inbeelden. Ik leerde creatief te (over)leven.

Laat je dus niet afleiden door sociale media. Vergelijk jezelf ook nooit met een ander. Niemand maakt ‘alleen maar’ “tha good stuff” mee. En misschien maar goed ook want hoe pijnlijk de situatie ook is en hoe erg het op dat moment ook lijkt, het zijn nét die ervaringen die je nodig hebt om je verder op weg te helpen. Het is wat het is. Het enige wat je op dat moment kan doen is vertrouwen hebben dat ook deze stap nodig was om jezelf te (her)ontdekken. Aan jou dus om te bepalen of je vol nieuwe moed de uitdaging aangaat. Hey sometimes you win, sometimes you learn. Positief denken is de boodschap en kijk af en toe maar eens goed naar hierboven, en zie, de mooie vooruitzichten.

Look at the stars, look how they shine for you.

Afbeelding 21

Van een uitdaging gesproken, who’s in voor een “U”niverseel DIY project?

Nodig?

      wattenschijven 

–       gekleurde plakaatverf (roze, blauw, paars, geel, …)

–       plastic bekertjes

–       water

–       een doorschijnende bokaal

–       glitters (en sterren)

–       tandenstoker of satéstokje

Hoe?

Verspreid enkele bekertjes naast elkaar en doe hier wat verf in. Meng de verf met een klein beetje water tot het de gewenste kleur krijgt. (tip) Hoe meer water, hoe lichter de kleur wordt.

Neem nu je bokaal en vul de onderkant met wattenschijfjes. Best part: strooi hier wat glinsters overheen.

Kies een kleur (bijvoorbeeld blauw of roze) en giet het gekleurde goedje in de bokaal. Let op: bouw zachtjes op – alleen zo gaan je wattenschijven niet beginnen drijven.

Herhaal deze stap opnieuw, nu met een andere kleur.

Wanneer alle lagen gelegd zijn, kan je indien je dat wenst met een tandenstoker of satéstok eens langs de randen prikken zodat de kleuren zich gaan mengen voor een nog magischer resultaat.

 

Kijk, zelfs een klein beetje licht maakt de duisternis al een stuk minder angstaanjagend. Geef je het liever cadeau? Hang er een briefje aan met deze schitterende boodschap:

You’re only given one little spark of madness. Now don’t you lose it.

 

Onthou dat elke stap die je neemt belangrijk is, ook al wil dat zeggen dat je af en toe een stapje terug moet zetten. Now off you go…

… and be the baddest Unicorn in the whole freakin’ galaxy.

Afbeelding 19

Foto: Jana Germanus
Make up: Charlotte Monteyne

 

Afbeelding 29