Terug naar de blog Terug naar de topic

DIY MAGIC: pimp je tapijt!

 

How to have fun? Go with the flow!

 

Soms vragen mensen me weleens: hoe begin je aan iets? Of waar haal jij je inspiratie vandaan? Eerlijk: ik heb geen idee. Of beter gezegd, ik heb vaak geen plan. Ik word dagelijks geïnspireerd door zoveel dingen: muziek, verschillende texturen, snoep, pastelgekleurde limonade, bloemen langs de stoep… Zo liep ik een tijdje geleden door Antwerpen en zag ik dat de stad een regenboogzebrapad had geschilderd voor het Belgium Pride-event. Net toen ik mijn tapijt wilde inruilen voor een ander exemplaar, herinnerde ik me dat regenboogzebrapad en vielen alle puzzelstukjes in mijn hoofd op hun plaats. Ik had alleen nog een oude vod, enkele kwasten en verschillende kleuren (spuit)verf nodig!

 

 

Ik had geen flauw idee of het zou lukken, maar als je creatief wilt zijn, dan moet je niet twijfelen en gewoon proberen. Heb vertrouwen dat het werkt en zo niet, dan heb je er een leuke herinnering aan overgehouden. Spannend!

Plak met de tape de stroken mooi af. Spuit de verschillende kleuren verf over de witte vlakken. Met een oude vod of een kwast dep je wat aan. Laat goed drogen. Klaar!

 

Ook al ben ik fan van kleurrijke dingen, toch had ik een instant crush op dit zwart-wit gestreepte tapijt. Tot ik morste op mijn nieuwe tapijt en ik er bij het schoonmaken een nog groter boeltje van maakte. Oeps!

Plots schoot het me te binnen dat ik dit tapijt niet meteen hoefde weg te gooien. Ik kon op zijn minst proberen er nog wat van te maken!

 

Probeer vooral de humor ervan in te zien als dingen ‘mislukken’, want daarachter schuilt vaak een nog véél beter idee. Dit tapijt is het ultieme bewijs! (knipoog)

 

 

Nodig:

  • Stockholm tapijt (IKEA)
  • spuitbusverf in verschillende kleuren (AVA)
  • afplaktape
  • oude vod of kwasten

 

 

Meer inspiratie vind je in mijn DIY MAGIC boek.

Verkrijgbaar online, AVA of de betere boekhandel.