Terug naar de blog Terug naar de topic

Create your world, color your life! x Fanta Belgium

 

It’s up to you to see the beauty of everyday things.

 

‘Magic made me do it.’

Afgelopen jaren waren te gek voor woorden en niet alleen op mijn nagels. Als ik terugblik, dan kan ik wel zeggen dat er veel is veranderd. Ik werd gevraagd voor de graafste projecten en leerde mijn creatieve- maar vooral eigen grenzen verleggen. De laatste twee jaren waren best heavy. Kort geschetst: ik crashte, ging in therapie, stond opnieuw recht, smakte nog een paar keer tegen de grond en bouwde stilletjes aan mijn nieuwe leven terug op. Een (h)eerlijke kans bleek achteraf, want ondanks heel het proces waar ik doorging, zette ik een nog grotere stap dan ooit tevoren en ging ik op ontdekking naar wie ik écht was.

Een paar maanden geleden werd ik opgebeld door Fanta. ‘We willen graag met je samenwerken!’ 

Ik voel me altijd vereerd wanneer supercoole merken om de juiste redenen aan me denken voor een project, al klonk mijn eerste reactie verrassend anders. ‘Cool! Maar… als ik heel eerlijk ben, ik drink echt heel weinig frisdrank.’

‘Staat genoteerd!’, klonk het (met een subtiel lachje) aan de andere kant van de lijn. We willen je dan ook vragen om in de eerste plaats wat te creëeren rond het thema: ‘Color your life’, want daar draait het in onze nieuwe campagne om én ook niet onbelangrijk: de nieuwe Fanta smaak is roze, hélemaal jij, dus wat denk je? Het was me al eerder opgevallen dat Fanta wel vaker creativiteit en jongeren samen mixt tot een bruisend geheel dus nam ik enkele weken later, de uitdaging met beide handen, inclusief roosgelakte nagels (duh) aan.

 

Jullie hebben ‘m misschien al wel gespot? Sinds een week, verschijnt deze: funky commercial ‘Welke Fanta kies jij?’ dagelijks op televisie. En in de cinemazalen zo blijkt, waar ik totaal niet op was voorbereid. (lacht)

Het idee? Een mix van ‘normale’, zeg maar saaie situaties die omgetoverd worden tot een kleurrijk(er) spektakel. En laat dat laatste nu net mijn levensmotto zijn, want hoe je naar de wereld kijkt, heb je nog steeds zelf in de hand.

 

Zweven van droom tot droom waarin ik altijd maar wilde presteren om mezelf die bevestiging van buitenaf te geven ruilde ik in voor meer ruimte in de realiteit.

 

Nog nooit ging er zo’n grote (toen nog onbekende) deur voor me open. Hey verandering is goed. Ik ben er zelfs door gegroeid. Mijn droomwereld ruilde ik in voor meer ruimte in de realiteit. Ik zette mezelf op de eerste plaats en bracht alles in balans. Licht en donker gaan nog steeds hand in hand, ‘alleen ik’ bepaal nu de richting waar ik naartoe ga, het verhaal dat ik wil brengen.

Aan fantasie ontbreekt het me nooit, toch sta ik sinds kort steviger dan ooit met mijn voeten op de grond (en that’s a good thing). Mijn gevoelens onderdrukken, zweven van droom tot droom in een levensechte bubbel die alsmaar groter en drukker werd, waarin ik altijd maar wilde presteren om mezelf die bevestiging van buitenaf te geven: het paste niet meer bij me. En al zijn er nog steeds van die dagen waarop ik wakker word en moeite heb om die roze bril op te zetten, ik laat het gewoon toe. Niet alleen je mooiste kleuren willen bovenhalen, maar ook je donkere kanten durven inzien, vraagt lef. Het is iets dat ik dagelijks, in elke situatie en in ieder project leer accepteren. Ik neem nog liever het risico om buiten de lijnen te gaan kleuren en alles te doorvoelen, dan achter te blijven met een blanco blad.

 

Niet alleen je mooiste, maar ook je donkerste kanten durven inkleuren, vraagt lef. Het is iets dat ik dagelijks, in elke situatie en in ieder project leer accepteren. Want alleen daar waar je toelaat dat donker en licht elkaar kruisen, verschijnt er een magisch Universum.

 

 

Als er iets is dat ik heb geleerd, is het dat je alles aankunt – zolang je er maar zelf in geloofd en blijft volhouden. Gun jezelf tijd. Een beetje zoals bij nail art of creatief zijn tout court. (knipoog) Dus dat deed ik. Stap voor stap werkte ik ieder project, elke tutorial, samen met de realiteit uit tot één, groter geheel. Nail art trucjes kende ik als geen ander, maar die (onverwachte) huilbuien – die hoorden er nu eenmaal ook bij. How- to- do’s bestonden hier niet voor, dus enkele vrolijke Katy Perry deuntjes (Rise) en vreugdedansjes later had ik mijn werkwijze, om het wondere in de wereld te kunnen blijven zien, gevonden.

 

 

You are a piece of art, forever Glam At Heart!

 

 

De wereld is niet zwart of wit, al vallen de dingen soms moeilijk te begrijpen. En misschien hoeft dat ook helemaal niet. Het is zoals het is. Je kan er alleen maar, elke dag opnieuw het beste van maken. Dankbaar zijn voor de kleine dingen die kleur geven aan je leven- je superpowers als optimisme en kwetsbaarheid. De grijze dagen koesteren… want als je toelaat wie je écht bent, ontdek je al snel de magie die verschijnt op elke pagina die je omslaat.

 

Show them your true colors, that’s why they will love you.

 

 

 

In samenwerking met Fanta Belgium.

Foto’s: Irmy Coeckelbergs