Terug naar de blog Terug naar de topic

Born to lead: 21th Cinderella #mijnmissie

banner TLC groot

21 th Cinderella!

Gedurende de maand Maart staan vrouwen over heel de wereld centraal met hun missie. Zender TLC zet hen letterlijk in de kijker door ze een platform te geven: een online plek waar talenten samenkomen en ze hun krachten kunnen bundelen. Zelf ging ik op zoek naar mijn inner girl power, een eigenschap die ik af en toe wat meer in de watten zou mogen leggen want…

Doorzetten is één ding. Ik mag dan wel voluit voor mijn dromen gaan, er schuilt af en toe nog een klein, bang en onzeker meisje in mij.

 

Voor deze missie, #mijnmissie keerde ik terug naar mijn kindertijd; naar de dagen dat ik dacht dat liefde verscholen zat achter één of ander stevige borstkast. Niets is minder waar, ware liefde- hoe cliché het ook klinkt, vind je terug in je eigen peperkoeken hart. De verborgen schat of: datgene wat je uniek maakt-  zijn net die meerdere magische kantjes waarover we allemaal beschikken. Ook jij!

Hetzelfde geldt voor Disney prinsessen. Het mogen dan echte beauty queen zijn, naast hun weelderige jurken, lange haren én stoere mannen zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar kunnen we ook nog wat van ze leren. Een ding is zeker: they are born troopers! Met maar één missie voor ogen: het veroveren van hun eigen hart. 

Belle (zonder het beest)

Ze is onafhankelijk en durft haar hart te volgen, best een beestige eigenschap vind je niet? Ook al verklaart het hele dorp haar gek, ze doet gewoon waar ze zin in heeft. Meer nog: zo durft ze wel eens een stapje verder te gaan en dan heb ik het niet over er alleen op uittrekken –in een donker bos. Nee, ze gaat dieper, op zoek naar alleen dat wat haar oprecht gelukkig maakt. Gewaagd, maar maakt haar avontuur eens zo geslaagd!

best quote

Pocahontas!

Wild at heart– , het meisje dat altijd op zoek gaat naar nieuwe ontdekkingen. Ze doet niets liever dan  te schuilen in de natuur. De wind mag dan wel van koers veranderen, toch blijft ze trouw tot in de diepste wortels – van haar kleurrijke hart.

Afbeelding 9

Ariël (de zeemeermin)

Mijn lievelingsprinses. Hoe kan het ook anders? Ze kreeg Eric. (lacht) Al kwam die niet op een (vis) schoteltje aangelopen. Voor de ware liefde nam Ariël een sprong in het diepe. Elk risico dat ze nam, bracht haar dichter bij datgene waar ze echt naar verlangde. Nooit was er een prinses die precies wist wat ze wou en er dan ook alles aan deed om haar doel te bereiken. Ze verloor misschien wel haar prachtige stem, maar nooit haar eigenwaarde. We weten ondertussen allemaal hoe dit verhaal eindigt: juist ja – met een happy end. 

Mulan…

Klein maar dapper. Een stoere prinses met een boodschap. Haar wilskracht en grote trots laten zien dat ook prinsessen niet gemaakt werden om in hokjes te plaatsen. Zonder al te veel steun van de buitenwereld deed ze gewoon waar ze sterk in was: geloven in zichzelf. 

 

Remember you are the only one who can fill the world with sunshine. (Snow white)

 

Pittig Sneeuwwitje

Niet meteen de doorsnee look van een prinses. Met haar zwarte haren, bleke huid en knalrode lippen laat zij zien dat je uniek en mooi bent op je eigen manier. Haar grote hart voor mens én dier dient als inspiratiebron.  Ze gaat het onbekende niet uit de weg en helpt een handje waar nodig. Geen taak is haar teveel. Ze komt voor zichzelf op en staat haar mannetje tegenover zeven kleine dwergen.

“Ik onthou: een goed hart en pittig karakter, laat dat de twee eigenschappen zijn waarmee ik mijn missie volbreng. And I will.”

 

Love always,

Afbeelding 29