Terug naar de blog Terug naar de topic

Beauty begins the moment you decide to be yourself!

 

Een tijdje geleden sloeg ik de handen in elkaar met Le Petit Marseillais rond hun nieuwe collectie  Little Moments of Joy. Vier verrassend zoete geuren met kokos, aardbei, honing en rozen verwerkt in heeeerlijke (I kid you not) douchegels waarmee ze anderen willen inspireren om nog méér te genieten van de kleine dingen. Iets waar ik nooit nee tegen zeg. Met de Le Petit Marseillais Express Body Sprays gaan ze nog een stapje verder en draait alles rond snel even herbronnen en het stilstaan bij het gevoel ervan. Voor mij het gevoel van vrijheid (én rust) waar ik ontzettend veel nood aan heb zodat ik mijn eigen wereld kan opbouwen.

Groentje!

 

Op vlak van beauty vind ik mezelf nog steeds een groentje. Ik ga bewuster om met ingrediënten en voor de rest doe ik eigenlijk maar wat. ’s Morgens wil ik dan ook niets liever dan meteen aan mijn dag beginnen. How to? Praktisch natuurlijk! Wat BB crème, mascara, lippenbalsem en een gehydrateerd velletje én ik ben helemaal klaar om mijn gelakte handen uit de mouwen te steken. Net daarom zijn deze hydraterende sprays op mijn lijf geschreven. Met geuren als zoete amandel en sheaboter, rozenwater en arganolie met oranjebloesem vertoef je in 1 2 3… psssst, … (wegdromen)

 

Een spiegel van herinneringen!

 

Ik koppel geuren aan herinneringen. Toen ik twintig was en nog in de maritieme sector werkte, had ik een collega die elke dag een paar druppels oranjebloesem in haar thee deed waardoor heel het kantoor lekker rook. Mijn oma gaf dan weer zelfgemaakte figuurtjes uit marsepein met Sinterklaas. Die geur van amandelen, dat exacte moment zal ik nooit vergeten. Dat zijn de dingen waar ik instant aan terugdenk, mijn creativiteit uithaal en simpelweg gelukkig van word.

 

Blije kronkels!

 

Moest ik mijn (t)huis in twee woorden moeten omschrijven, klonk het vast als: een gezellig boeltje. (lacht) Kasten vol met spulletjes, duizend en één potjes op mijn badkmerrek. Stapels boeken, een verzameling parfumflesjes. Gewoon omdat het er leuk(er) uitziet nietwaar? Maar voor mij werkt het ook inspirerend. Muziek uit je tienertijd opzetten, een boodschap halen door een boek willekeurig open te slaan of ruiken aan flesjes essentiële oliën zorgen ervoor dat ik net meer ruimte creëer in mijn hoofd. Het geeft me energie! Ik voel me dan ook een pak prettig wanneer ik spulletjes met een verhaal om me heen heb.

In a good place!

 

Langs de andere kant ben ik niet materialistisch ingesteld en vind ik best veel structuur terug in mijn, op het eerste zicht chaotische levensstijl. De laatste maanden ben ik actief bezig geweest met het verwijderen van dingen die geen waarde meer hebben, haal ik de natuur in huis en zoek ik meer en meer de stilte op. Wat een luxe hé. 

 

 

Rozen zijn niet alleen mijn lievelingsbloemen. In de eerste plaats doen ze mij terugdenken aan de tijd met mijn oma. Ook mijn broer werd papa van een meisje, Roos. Door af en toe een bosje rozen in mijn huis te zetten, gedroogde rozenblaadjes in mijn kopje thee te doen of mij in te smeren met de rozenwater Express body spray krijgt elk gebaar nog meer betekenis. Het doet me stilstaan bij wat geluk voor mij betekent en maakt die herinneringen terug tastbaar.  

 

Foto's: Irmy Coeckelbergs

 

Ook schoonheid kreeg door de jaren heen een andere betekenis. Nu ik ouder ben, heb ik gewoon minder behoefte om me achter een masker (van make up) te schuilen. Zelfliefde haal ik voortaan uit het zorgen en tijd vrijmaken voor mezelf, die dingen doen die ik graag doe en van mijn badkamermoment maak ik nog het liefst een hartverwarmend ritueel (lees: kaarsjes, plantjes in de buurt, inspirerende quotes op vaasjes,…). En al heb ik maar tien minuten tijd, ik stop er voortaan alleen nog maar mijn hele hart.

Kortom: beauty to me is… je omringen met alles waar je rust uithaalt, de dingen die je opnieuw alive en kicking doen voelen, maar die je in de eerste plaats helpen jezelf te aanvaarden zoals je bent én je minder mooie kanten durven inzien,  als motivatie om nog meer van jezelf te gaan houden.

 

Liefs,

x elfi x

 

 

In samenwerking met Le Petit Marseillais

Bloemen: Wildflowers and vodka 

Bloemenkroon- en kader om op te hangen: did it myself- projectje